Brode Kumaş Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Mısır firavunlarına kadar uzanan bir geçmişi olan brode kumaş nedir ve özellikleri nelerdir? Brode kumaş terletir mi, jakarlı brode nasıl olur gibi soruları yazımız içeriğinde cevaplayacağız.

Brode Kumaş Nedir?

Kumaş, kağıt veya deri gibi ürünlerin üzerine yapılan kabartma işlemlerine brode denmektedir. Bu işlem çok eski yıllarda el ile yapılır iken günümüzde makineler ile yapılmaktadır. Makinelerde, arka mekik ipliğin ve ön nakış ipliğinin art arda yaptığı düğümlerden oluşan işlemeye brode ismi verilmiştir.

Brode Özellikleri Nelerdir?

  • Kullanılan ürüne göre özellik değişkenlik göstermektedir.
  • Genellikle ev tekstilinde tercih edilmektedir. Özellikle havlu, masa örtüsü ve nevresim takımlarında sık sık brode kumaş görülebilmektedir. Perdelerin alt kısmında da yine brode kumaş yaygın olarak kullanılmaktadır.
  • Brode kumaş giyim sektöründe de kullanılan bir kumaştır. İç ve dış giyimde çeşitli renk ve desenlerde brode kumaşlar görebilirsiniz.
  • Brode deseni tek bir model değildir. Üreticinin istediği doğrultusunda farklı renklerde farklı desenlere sahip brode kumaş üretilebilmektedir.
  • Makinede ve seri üretim ilk olarak 1848 yılında İsviçre’de başlamıştır.
  • Ülkemizde de brode kumaş üretimi bulunmaktadır. Bu kumaşların Rusya, İran gibi ülkelere ihracatı yapılmaktadır.

Brode Kumaş Nasıldır?

Kısaca brode kumaş nedir sorusunu cevapladık. Brode genel olarak pamuktan üretilmektedir. Bu nedenle terletir mi gibi bir endişeniz olmasın. Yaz mevsiminde gönül rahatlığı ile brode kumaş kullanabilirsiniz. Onun haricinde jakarlı brode kumaşlar da bulunmaktadır. Giyim sektörü için yine bu tarz kumaşları da tercih edebilirsiniz. Son olarak brode kumaşları farklı tabirlerde de duyabilirsiniz. Fransız brode veya işlemeli tül tabirlerini de duyarsanız, şaşırmayın.

Nedir

fransız brode kumaşişlemeli tül nedirjakarlı brode nedir

https://izmirnehirkumascilik.com/brode-kumas-nedir/