İSO’dan Diyarbakır’daki tekstil firmalarına ziyaret

İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve Tekstil / Giyim Eşyası Meslek Komite üyelerinden oluşan heyet, Diyarbakır’da tekstil firmasını ziyaret etti.

İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve Tekstil / Giyim Eşyası Meslek Komite üyelerinden oluşan heyet, Diyarbakır’da tekstil firmasını ziyaret etti.

GÜNTİAD Başkanı Sezai Ayas, Başkan Vekili Veli İpek, Genel Sekreter Taha Ülgen ve Yönetim Kurulu Üyeler tarafından karşılanan heyet, OSB’de faaliyet gösteren bazı tekstil firmalarını ziyaret etti. İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, Diyarbakır’a geliş amaçlarının işbirliği olduğunu ifade etti. Özhamaratlı, kaynakların verimli şekilde kullanılır hale getirmek için Diyarbakır’da üretim yapan firmalarla ortak çalışmalar başlatacaklarını dile getirdi. Özhamaratlı, “İstanbul’da birçok firmamızda üretim sıkıntısı var. Personel bulma noktasında sorunlar yaşıyoruz. İsteyip de genişleyemeyen firmalarımız var. Burada yatırım yapmak yerine burada hali hazırda mevcut olan kapasiteleri değerlendirmek aslında ülke adına da yapılması gereken en doğru iş diye düşünüyorum” dedi.

GÜNTİAD adına konuşan eski Başkan İhsan Uğurlu, ziyarete önem verdiklerini belirterek, “İstanbul Sanayi Odası ile el birliği yaparsak çok başarılı oluruz. Diyarbakır’da tekstilin kesinlikle önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz. Sektörümüzde yaşanan kriz ancak Diyarbakır ve İstanbul’un gücünün birleşerek üstesinden geleceğine inanıyoruz. Bizim sık sık bir araya gelmemiz gerekiyor. Burada dayanışmaya ve güç birliğine inanan insanlar bir araya gelmiş bulunmakta. Bu görüşmelerden sonra sektörümüzün yarını adına çok güzel şeylerin olacağına inanıyorum” dedi.

https://www.guneydoguekspres.com/isodan-diyarbakirdaki-tekstil-firmalarina-ziyaret