Stockholm giyim stili nedir? Stockholm giyim stiline uygun nasıl giyilir?

Son birkaç sezondur en çok uygulanan ve takip edilen 2023 sonbahar - kış moda trendlerinden Stockholm giyim stili, bu sene geçmişe nazaran çok daha zarif ve feminen halde gündeme geliyor. Rahatlığı ve doğallığı bir araya getirerek kadınların estetik algılarına yeni bir bakış açısı sunan Stockholm giyim tarzı, serin ve dengesiz hava şartlarının olmazsa olmazı. Sosyal medyada sıkça adı geçen Stockholm tarzı nedir?

Son zamanların favori trendi Stockholm giyim stili sade, zarif ve kendine has bir görünüm isteyen herkes için modada yeni bir yaklaşım. Sokak stillerinden davetlere, ev giyiminden ofis görünümüne kadar birçok alanda farklı yaklaşımlar ile değerlendirilmeye açık olan Stockholm giyim stili, İskandinav moda haftasında gündem oldu. Stockholm giyim stili eskiye nazaran artık çok daha cool ve feminen. Aynı süre zarfında çıkan doğal görünümlü makyaj trendi ile kullanıldığında aslında günümüzde trend olmasını en çok istediğimiz görünüme dönüyor. Doğallığa! İnsanın doğal halini temel alarak oluşturulan Stockholm giyim stili, zannedildiğinden çok daha estetik ve elde edilmesi diğer moda trendlerine göre çok daha kolay. O halde işte Stockholm giyim stili örnekleri...

Şehirlere göre sokak modası nasıl olur? Dünya şehirlerindeki sokak stilleriİLİŞKİLİ HABERŞehirlere göre sokak modası nasıl olur? Dünya şehirlerindeki sokak stilleri

  • SOFT VE PASTEL RENKLER

Stockholm giyim tarzı

Stockholm giyim tarzı

 

Karmaşık silüetlerden ve desenlerden uzaklaştırarak çok daha sade renkleri kullanmaya teşvik eden Stockholm tarzında şık bir görünüm elde etmek için genel olarak kullanılan birkaç parça bulunur.

Stockholm giyim tarzı kombinleri

Stockholm giyim tarzı kombinleri

 

Pastel ve soft renklerin yanı sıra Stockholm tarzında bol kot pantolonlar, dökümlü etekler, basic tişörtler, bluzlar veya üzerlerine giyilebilecek yine aynı tonlarda gömlekler ya da ince triko kazaklar bulunur.

  • KAT KAT GİYİM STİLİ 

Stockholm moda trendi kombinleri

Stockholm moda trendi kombinleri

 

Stockholm'de mevsimler nispeten ılıman geçer. Mesela sıcaklık bir anda düşmez ya da ısınmaz. Bu yüzden Türklerin lahana giyim tarzı dedikleri kat kat giyim ön plandadır. Bu yüzden basic tarzda birçok parça aynı anda kullanılır.

Stockholm tarzı trençkot kombini

Stockholm tarzı trençkot kombini

 

Stockholm tarzı kombinlerin en önemli parçalarından biri de aynı zamanda trençkotlardır. Fakat trençkot renk tercihlerinde her renk veya tondan ziyade yalnızca krem ve lacivert tonları kullanılır. 

  • STOCKHOLM TRENDİNİN TAMAMLAYICI PARÇASI, RAHAT AYAKKABILAR 

UGG kombinleri

UGG kombinleri

 

Stockholm giyim stilinin bir diğer ayırt edici faktörü ise ayakkabı tercihleridir. Stockholm giyim stilinde genellikle UGG'lar ve Golden Goose'lar yer alır. Örneğin bol jean pantolonların altına giyilen UGG ayakkabılar veya daha spor bir görünüm elde etmek isterseniz kullanabileceğiniz Golden Goose ayakkabılar, bu stildeki o dağınık ve salaş tarzı pekiştirecektir. 

  • ​TAKI SEÇİMİ 

akrilik küpe örneği

akrilik küpe örneği

 

Stockholm giyim tarzında takı modellerine, diğer moda trendlerinin aksine gösterişli parçalardan uzak durulmalıdır. Stockholm trendine uygun kombinlerde çoğunlukla akrilik takılar veya altın rengi aksesuarlar tercih edilir. Bu sayede kişinin tarzında uğraşılmamış bir şıklık elde edilir.

kolye kombini

kolye kombini

 

Bu aşamada önemli olan takılarınızda sade parçaları kombinleyerek kullanmanızdır. Örneğin sade halka küpeler, birkaç akrilik yüzük veya yine altın renginde tercih edilen birkaç kolye ile kıyafetlerinizi kombinleyerek bu estetik ve şık görünümü elde edebilirsiniz. 

  • RAHAT VE ŞIK

Stockholm tarzı kombin önerileri

Stockholm tarzı kombin önerileri

 

Minimal giyim tarzını benimseyen herkesin rahatlıkla hayatına geçirebileceği Stockholm trendi, aynı zamanda salaş parçalar içerisinde kendini rahat hisseden insanlar için de oldukça kurtarıcı bir trend. Salaş tarzınızın birkaç parçasını değiştirerek Stockholm modasına ayak uydurabilir, zamansız bir şıklık elde edebilirsiniz. 

https://www.yasemin.com/moda/haber/3000704-stockholm-giyim-stili-nedir-stockholm-giyim-stiline-uygun-nasil-giyilir