Teknolojinin ve iletişimin günden güne gelişmesi, en önemli sektörlerden biri olan tekstil ürünlerinin de son teknolojilerle entegre olması gerekliliğini ortaya ortaya koyuyor. Yıllardır tekstilde "kaliteli iplik ve kumaş"ın ötesine geçmekte zorlanan Türkiye'de tekstili, teknoloji ve tasarımla (3T) birleştiren ve son teknolojilerle yenilikçi ve hayatı kolaylaştıran ürünler ortaya çıkaran bir girişim olan Slothes bu alanda fark yaratıyor. Girişim aynı zamanda Türkiye'nin ilk akıllı kıyafet teknolojileri şirketi olma özelliğini taşıyor.
Slothes, günlük hayatta kullandığımız cihazları giyilebilir teknolojilerin de ötesine taşıyarak ürünlerin kıyafetlere entegre edilmesi ya da bu kıyafetlerle yönetilmesi üzerine çalışmalar gerçekleştiriyor. Başta çocuklar olmak üzere insanların kaybolması ve kaçırılmasının önüne geşmek için Türkiye'nin ilk akıllı kıyafeti "Slothes Finder"ı üreten ve bu ürünle dikkatleri üzerine çeken Slothes, ürünlerini sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya pazarlamaya hazırlanıyor.
Çocuklar "Slothes Finder" ile güvende
Ebeveynlerin en büyük korkularının başında çocuklarını kaybetmek ya da istismar edilmeleri olduğunu belirten Slothes Kurucu Ortağı ve İş Geliştirme Direktörü Kadir Demircioğlu, "Dünyada her iki dakikada bir çocuk kayboluyor. Bu, her yıl 8 milyon çocuğun kaybolması demek. Sadece bu rakamlar bile sorunun ne kadar büyük ve korkutucu olduğunu gözler önüne seriyor" dedi. Demircioğlu, Kaçırılma ve istismarın yanı sıra yaşlıların, çeşitli hastalıklara sahip insanların, engellilerin ve yakınlarının da en büyük korkusunun kaybolmak ya da kaçırılmak olduğunu söylüyor .
Bu sorundan hareketle "Slothes Finder"ı geliştiren Slothes ekibinin, başta okul kıyafetleri olmak üzere tüm kıyafetlere entegre edilebilen sistem ile kişinin GPS ile konum bilgilerine ulaştığını belirten Demircioğlu, "Konum bilgileri kullanıcıların telefonları ya da bilgisayarları vasıtasıyla kullandıkları yazılım sayesinde anlık bir şekilde takip edilebiliyor. Kullanıcıların belirledikleri lokasyonun terk edilmesi durumunda bu durum anlık bildirim olarak telefonlarına gönderiliyor. Kullanıcılar aynı zamanda tehlikeli bölgeler belirleyerek çocukları bu bölgelere yaklaştıklarından haberdar olabiliyor. Kısa süre içinde müdahale edilmeyen durumlarda tüm sistemi yakından takip eden Call Center tarafından, daha önceden sisteme kaydedilen sorumlu kişiler telefonla aranarak takibi yapılan kişinin nerede olduğu bilgisi ve gelişmeler paylaşılıyor" diye konuştu. Demircioğlu, kullanıcılar ayrıca çocuklarının gün içinde hangi saat aralıklarında nerede olduklarını da sistemden görebildiğini anlatıyor. Akıllı kıyafette yer alan sistem 1 haftalık stand by modunda çalışabilirken 36 saat boyunca anlık takip yapılabiliyor.
Bebeklerin ateşleri kıyafetle ölçülecek
Slothes, sıcaklığa duyarlı thermokromik boya ile boyanan kıyafetler ile farklı bir ürün daha ortaya çıkardı. Bu kıyafetler ile kullanıcıların vücut sıcaklıkları anlaşılabiliyor. Tamamen bitki özlerinden üretilen termokromik boya ve bu boyanın uygulandığı kumaşlar 100 yıkamaya kadar üzerlerinde bakteri barındırmama özelliğine de sahip. Özellikle sağlık alanında kullanılması amaçlanan "Slothes Thermo" isimli ürün ile öncelikle bebeklere yönelik çalışmalar gerçekleştiren Slothes ekibi, bebeklerin vücut sıcaklıklarındaki ani değişikliklerin en hızlı şekilde anlaşılmasını sağlıyor. Bebeklerin standart vücut sıcaklığı olan 37.5 derecenin üstüne çıkılması durumunda kıyafetin renk değiştirmesi ile bebeğin hastalanacağı ya da sağlık durumunda bir değişiklik olup olmadığı anında anlaşılabiliyor. haberler.com