Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Alman Makinecilerden Endonezya’ya Yoğun İlgi

 

Bünyesinde küçük ve orta ölçekli 3.100 firmayı barındıran VDMA( Alman Makine Üreticileri Birliği), tekstil sektörüne yönelik çalışmalarına devam ediyor. 947.000 çalışanı ile Almanya’nın en büyük oluşumlarından olan Birlik, son olarak Endonezya’da gerçekleştirdiği etkinlik pazardaki payını artırmayı hedefliyor. Cakarta’da düzenlenen ve 29 Alman Tekstil Makine Üreticisinin piyasaya yönelik çözümlerini sunduğu etkinlikte Endonezya tekstil endüstrisinden 300’den fazla üst düzeyde uzman ve karar alıcı yer aldı. Oturumların endüstriyel tekstil, sürdürülebilirlik ve yaşam döngüsü maliyetleri üzerine yapıldığı konferansta; görüşmeler B2B ve panel oturumları şeklinde gerçekleşti.

Alman uzmanların iplik, örme, çözgü örme, motif, dokuma, nonwoven, terbiye, boyama makineleri, otomasyon çözümleri, tekstil test ölçüm ve kontrol ekipmanları ile ilgili uygulamaya yönelik teknolojilerini sunduğu VDMA Konferansı’na, Indorama, Ateja Tritunggal, Sri Rejeki Isman, Sinar Continental ve Indah Jaya gibi tekstil endüstrisinin önemli oyuncuları katılım sağladı.

2012 yılında Endonezya’ya yapılan Alman tekstil makine ihracatının yüzde 132 artarak 120 milyon Euro seviyesine çıktığı görülürken, Endonezya; Çin, Türkiye, Hindistan ve ABD’den sonra Almanya için beşinci en önemli pazar konumunda bulunuyor. Bu bağlamda yapılan konferansta Endonezya tekstil üreticileri, Alman tekstil makine üreticilerinin teknik merkezlerini kullanmaya, geçmişten daha çok test yapıp, ürün gelişimi için yeni tekstil uygulamalarını geliştirmeye davet edildi.

‘VDMA Konferansı Güncelleme Açısından Bilgilendirici’

Endonezya tekstil üreticilerinin modernizasyon ve sürdürülebilir tekstil teknolojisi yatırımı yapmaları konusunda teşvik edildiği toplantıda, açılış konuşmasını gerçekleştiren VDMA Basın Sorumlusu Boris Abadjieff, tekstil sektörünün gelişmesi ve rekabetin sağlanması için modern makinelerin kullanımının şart olduğunu belirtti. Etkinlikte açıklama yapan Endonezya Sanayi Bakanlığı Tekstil ve Sanayi Direktörü Ramon Bangun ise; ”Endonezya tekstil sektörü büyümeye devam ediyor. Ancak bu noktada dikkat etmemiz gerekn bazı konular var. Mutlaka enerji verimliliği, çevre dostu teknolojiler ve kalkınma programlarına uygun çalışma gerçekleştirmek zorundayız” dedi.

Konferansa katılan önemli isimlerden Ateja Tritunggal Genel Direktörü Agus S.Tjandra ise açıklamasında “Firmamızın çoğu makinesi Almanya’dan alındı. Alman otomasyon çözümleri ve diğer ileri teknoloji makinelerinin Endonezya’da daha fazla alanda kullanılacağını düşünüyorum. VDMA konferansı son teknolojiler üzerine güncelleme (upgrade) yapma açısından çok bilgilendirici oldu. Sürdürülebilirlik olarak VDMA’nın Blue Competence girişimini takdir ediyoruz ve çok önemli olduğunu ve bizi etkileyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Alman Firmalardan Yoğun İlgi

Düzenlenen VDMA Konferansı’nda yapılan katılımcı analizine göre, ziyaretçilerin yüzde 33’ünün Bandung’dan, yüzde 31’inin Jabotabek Metropolitan Bölgesi’nden, yüzde 17’sinin Purwakuta ve geri kalan kısmında Endonezya’nın diğer bölgelerinden katılım sağladığı görüldü. Almanya’dan katılan firmalar ise şu şekilde sıralandı; A. Monforts Textilmaschinen, Aug. Herzog Maschinenfabrik, Brückner Textile Technologies, Erbatech, Fong’s Europe, Georg Sahm, Groz-Beckert, Karl Mayer Textilmaschinenfabrik, Korting Hannover,   Lindauer Dornier, Mahlo, Mayer & Cie., Merz Maschinenfabrik, Neuenhauser Maschinenbau, Oerlikon Saurer Allma Product Line, Oerlikon Schlafhorst, Pleva, Reseda Binder, Rieter Ingolstadt, Stiftung Oeko-Tex, Textechno, Thies, Trützschler Nonwovens & Man-Made Fibers, Truetzschler, Welker Spintech, Wumag Texroll.