Yatak kumaşı üreten Küçükler Tekstil, Ar-Ge faaliyetlerinin sonucunda üretime yeni ürünler ekliyor. 28 ürün grubu ile hizmet verdiklerini anlatan Küçükler Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Selim Şahin, jakarlı örme yatak kumaşı ürünlerine üç boyutlu yapı ile yatağa hava alma özelliği sağlayan spacer kumaşı da eklediklerini söyledi. Örme havlu ve velour cinsi kumaş üretimi için yatırım planlarının da bulunduğunu anlatan Şahin, bu yıl yedi yeni ürünü piyasaya sunacaklarını açıkladı. Ar- Ge birimlerini 2014 yılında kurduklarını dile getiren Şahin, kısa zamanda 14 farklı inovatif ürün geliştirdikleri bilgisini verdi.
Yatak kumaşı alanında Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını önemsediklerini ve yatırım bütçelerinde her iki kalemin de önemli bir paya sahip olduğunu dile getiren Selim Şahin, gelişime ve yeniliğe önem verdiklerinin altını çizdi. Piyasaya sürdükleri inovatif ürünleri hakkında da bilgi veren Şahin, şöyle devam etti: "Climattress adını verdiğimiz kumaş türünde dış çevre sıcaklıklarına göre kumaş içindeki sıcaklığı ayarlama özelliği var. Detox kumaş türümüz bedenimizin depoladığı toksinlerden temizlenmesine yardımcı oluyor. Air Plus yatak kumaşımız ise ortama göre istenmeyen koşulları nötralize eden bir mekanizmaya sahip. Medicare kumaş türümüz de TcPO2 seviyesini yükselterek vücudun enerjisini artırma hedeflendi."
"Tesla, Japonya'da test edildi"
Pazara sunacakları yeni ürünler hakkında da açıklamalarda bulunan Selim Şahin, Tesla adlı ürünlerinin manyetik terapi sağladığını öne sürdü. Şahin, "Bu projede geliştirdiğimiz kumaşımız Japonya'da özel bir laboratuvarda ve ülkemizin önde gelen bir üniversitesinde test edilip, geçer not aldı. Reiki, yeşim taşlı yatak kumaşı ve ‘Jojoba Oil' ile cilt bakımına katkı sağlayan nitelikteki kumaşımızı yakın zamanda ürün gamımıza ekleyeceğiz. Yeni ürünlerimizde laboratuvardan çıkan sonuçlara göre, ürünlerimizi müşterilerimize sertifikalı bir şekilde sunmak istiyoruz. Patent konusunda da çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Aleve dayanıklı ürünler imal ettiklerini belirten Selim Şahin, bunların dışında ürünlerinde anti-bakteriyel kimyasalları da uygulayabildiklerini anlattı. "Anti-bakteriyel kimyasallar dediğimiz uygulama ise zararlı bakterileri temizleyip, kötü koku oluşumunu engelliyor" diyen Şahin, mikrokapsül teknolojisiyle de özel koku işlemleri yapabildiklerini bildirdi. İşletmelerinde kalite standartlarını korumak adına da entegre yönetim sistemlerini uyguladıklarının altını çizen Şahin, "ISO 9001 : 2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesine sahibiz. İşletmemizde kalite, hammadde girdi kontrolleri ile başlayarak, ürünlerin mamul olarak sevk edilmesine kadar tüm aşamalarda gerçekleştiriliyor" dedi.
"ABD pazarını hedefliyoruz"
40 ülkeye ihracat yaptıkları bilgisini veren Selim Şahin, dış pazar paylarını artırmaya devam edeceklerini belirterek, yeni dönemde ABD pazarına girme hedefl erinin bulunduğunu dile getirdi. Halen Almanya, İngiltere, Macaristan, Brezilya, Hırvatistan, Yunanistan ve Irak gibi potansiyel pazarlarla çalıştıklarını anlatan Şahin, "Avrupa ve Güney Amerika'da bayiliklerimiz var. Kendimizi direkt müşteriye ifade edebilmemiz için yurtdışındaki etkinliğimizi artırmamız gerekiyor. Yurt içi ve dışında fuar katılımlarına devam edeceğiz. Orta vadede 50 ülke ile çalışmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Firmalarının makine parkı hakkında da bilgiler veren Selim Şahin, 45 adet yuvarlak örme makinesi ile üretim yaptıklarını bildirdi. Makinelerden iki tanesinin mekanik sistem, iki tanesinin çift jakarlı ve kalan 41 tanesinin ise tek jakarlı olduğunu kaydeden Şahin, 10 bini kapalı toplamda 15 bin metrekarelik alanda imalat yaptıklarını bildirdi. Şahin, 150 kişinin istihdam edildiği firmada günlük 15 ton hammaddeyi mamul ürüne dönüştürebildiklerini sözlerine ekledi.
"Kayseri'ye yatırım yapma isteği bizi buraya getirdi"
Firmalarının temellerinin 1963 yılına dayandığını hatırlatan Selim Şahin, şu bilgileri verdi: "Şirketimizin kurucusu Hasan Küçük çalışma hayatına 20 metrekarelik bir dükkanda adım attı. 1992'ye kadar kumaş perakendeciliği ile uğraştı. Sonra Adana'ya gitme kararı aldı. Orada hazır giyim işletmelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik iş yerini kurdu. ‘Küçükler Tekstil' adıyla kurulan firma, daha sonraki yıllarda gelişimini sürdürerek bugünkü yapısına ulaştı. Hasan Bey'in memleketi Kayseri'ye yatırım yapma isteği ile de tesisimizi buraya getirdik."
dünya.com