Bakan Albayrak: Son çeyrekten daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi göreceğiz

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Türkiye için değişim başlıyor' programı kapsamında Denizli'deki iş dünyası ile buluşuyor. Bakan Albayrak, "2019'u beklentinin üzerinde büyüme ile kapattık. Son çeyrekten daha iyi bir ilk çeyrek büyümesi göreceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, yüzde 8,5'lik enflasyon hedefini bu yıl rahat şekilde yakalayacaklarını belirterek, bundan kimsenin şüphe duymaması gerektiğini söyledi. Bakan Berat Albayrak, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki "Denizli İş Dünyası Buluşması" programında yaptığı konuşmaya, "Bahar Kalkanı Harekatı"nda şehit düşen kahraman askerlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Yaralı askerlere de acil şifa dileyen Albayrak, “Türkiye Cumhuriyeti ve onun kahraman ordusu, tıpkı tarihinde olduğu gibi, bir kez daha bölgesinde huzur ve istikrar için tarihi bir sorumluluk üstlendi. İdlib’de artan insanlık dramına karşı ortaya koyduğumuz eşsiz mücadele ile çatışmasızlığı hamdolsun sağladık. İdlib’de olası bir insanlık felaketinin önüne geçtik." dedi.

Albayrak, Suriye’deki zalim rejimin aralıksız sürdürdüğü insanlık dışı zulmün sona ermesi için sürdürülen mücadelede, yabancı ülkelerin yanı sıra muhalefetin akla, mantığa sığmayan yalanlarına maruz kalındığını belirterek, "Maalesef muhalefet, milletin değerleri ile ters, sadece ve sadece devleti zayıflatmak, içerde birliği beraberliği bozmak üzerine bir siyasetin temsilcisi haline geldi ama bunlara pabuç bırakacak değiliz. Türk milleti insanlığın onurunu kurtarırken, içeride fitne odaklarına müsaade etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-bakan-albayrak-son-ceyrekten-daha-iyi-bir-ilk-ceyrek-buyumesi-gorecegiz-41464571