KAYSERİ - Ürün gamını katma değerli ürün grupları ile çeşitlendirmeye odaklanan Bamen, bu kapsamda Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarına hız verdi. 2017 yılı için yeni yatırım planlaması yaptıkları bilgisini veren Bamen Satış ve Pazarlama Müdürü Serdar Behlül Gürkule, katma değerli ürün gruplarında kalite ve verimlilik odaklı çalışma yürüttüklerini söyledi. 2017 yılı içinde ise ürün çeşitliliğini, yeni eklenecek yatırım ve modifiye ekipmanlar ile artırmayı planladıklarını söyleyen Gürkule, ihracat pazarlarına Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya ve Afrika’yı da eklemeyi planladıklarını açıkladı. Gürkule, hali hazırda 30 ülkeye 200'ün üzerinde ürün çeşidi ile ihracat yaptıklarını bildirdi.
Bu yıl içinde ürün çeşitliliğini katma değerli ürün grupları ile artırmaya ve bu alanda müşteri talepleri doğrultusunda kalite ve verimlilik hedeflediklerini belirten Serdar Behlül Gürkule, "Makine parkurumuzda 52 bin 512 iğ kapasitesi ile iplik üretimi yapıyoruz. Katma değerli ürünlerimiz de dahil olmak üzere, toplam satış ve ihracat rakamlarımız artış gösteriyor. 2016 yılında öngördüğümüz satış rakamlarını yakaladık ve yılı 115 milyon liralık ciro ile kapattık" dedi.
"Rusya ve Afrika pazarlarında marka bilinirliğimizi artıracağız"
İhracat faaliyetleri hakkında bilgi veren Serdar Behlül Gürkule , ihracat ağında Avrupa ülkelerinin ağırlıkta olduğuna vurgu yaptı. 30 ülkeye, 200'ün üzerinde ürün çeşidi ile ihracat yaptıklarını anlatan Gürkule, toplam satışların yüzde 35’ini İtalya, Litvanya, Almanya ve Portekiz olmak üzere toplam dört ülkeye yaptıklarını söyledi. Bu yıl marka bilinirliği üzerine de çalışma yaptıkları bilgisini veren Gürkule, AB ülkelerinin yanı sıra Rusya ve Afrika pazarlarında bilinirliğimizi artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
"Ürünlerimize antibakteriel özellik kazandırıyoruz"
Ür-Ge kapsamında geliştirdikleri ürünleri de değerlendiren Serdar Behlül Gürkule, farklı renklerde ürettikleri ipliklerle tekstil sektörüne katkı sunduklarını ve Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarıyla sektörün küresel ölçekte aranan markası olmak istediklerini dile getirdi. Gürkule şunları kaydetti:
"Yün ve kaşmir karışımlı iplikler, miyabi, zero tint, corespun, dualcore iplik, sentetik iplik, selülozik karışımlı iplikler Ür-Ge faaliyetlerimiz sonucu ortaya çıkan ürünlerimiz arasında yer alıyor. Söz konusu ürünlere farklı finish işlemleri ile boyalı ipliklerle aloevera antibakteriel özellik kazandırıyoruz."
Yeni geliştirilen prosesler ile boyarmadde ve kimyasal kullanımı ile su ve enerji yükünde yüzde 20 su ve enerji tasarrufu sağladıklarını ileten Serdar Behlil Gürkule, boyama oranlarını artırmaya ve ekolojik proseslerin uygulanmasına yönelik 'Teydeb’ projesini devreye aldıklarını anlattı. Öte yandan pilot uygulamalar ile doğal kaynak tüketiminin minimuma indirgenmesi ve üretim esnasında doğaya salınan zararlı atıkların 2020 yılına kadar sıfır seviyesine getirilmesi amacıyla çalışma yaptıklarını vurgulayan Gürkule, üretimlerinde doğaya ve çevreye saygılı üretim hedeflediklerinin altını çizdi.
Her dönem mevcut iş stratejilerini yeni konjonktüre uygun hale getirdiklerini dile getiren Serdar Behlül Gürkule, "Pazardaki belirsizlik, global durgunluk ve getirdiği spesifik yansımalar karşısında yeni pazar ve müşteri arayışımızı hızlandırdık. Bununla beraber mevcut iş stratejimizi daha proaktif hale getirerek, yeni konjonktüre uygun konuma taşıdık" değerlendirmesini yaptı. dunya.com