Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Bebe ve çocuk konfeksiyoncuları, geleceklerini çalıştayda tartıştı

Bebe ve çocuk konfeksiyon sektörünün üretim merkezi konumunda olan Bursa’daki firmalar, kurumsallaşma yolunda Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar Ge Merkezi (BUTEKOM) ile işbirliğine gitti. 



Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ve BUTEKOM işbirliğinde düzenlenen çalıştaya katılan firmalar, sektörü değerlendirerek, önerilerini ortaya koydu. Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi ve BUTEKOM Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın moderatörlüğündeki çalıştayda çıkan sonuçlar raporlaştırılarak yol göstermesi amacıyla ilgililere sunulacak.

Türk bebe ve çocuk hazır giyim sektörünün üretiminin yüzde 80’ini sağlayan Bursa’daki üreticiler, geleceğe emin adımlarla hazırlanmak amacıyla bir çalıştay düzenledi. BEKSİAD ve BUTEKOM işbirliğiyle Uludağ İhracatçı Birlikleri’nde (UİB) gerçekleştirilen çalıştaya sektöre yön veren firmaların yöneticileri katıldı.



Çalıştayın açılışında konuşan BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, 'Türkiye’nin bebe çocuk konfeksiyonu sektörü üretim başkenti' olarak anılan Bursa’nın dünyanın dört bir yanına direkt ve en direkt ihracat yapan firmaları bünyesinde barındırdığını kaydetti. 



Sektörün daha güzel yarınlara ulaşması için yeni bir yol haritasına ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Atalay, "Sektörümüzün önemli bir potansiyeli var. Bu potansiyelin daha rantabl kullanılması gerekiyor. Bu noktada da ortak aklın devreye girmesine ihtiyaç vardı. BEKSİAD olarak, ortak aklı ortaya koyarak yeni bir yol haritası oluşturacağız." dedi. Atalay, çalıştayın düzenlenmesindeki işbirliğinden dolayı Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar Ge Merkezi (BUTEKOM) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’a ve ekibine teşekkür etti.

Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi ve BUTEKOM Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise dünya tekstil ve hazır giyim ticaretinin 600 milyar dolar civarında olduğuna dikkati çekti. Tekstil harcamalarının, bir ülkedeki kişi başına düşen GSMH ile doğru orantılı olduğuna işaret eden Prof. Dr. Ulcay,"Türkiye’de sektörün değerlendirebileceği önemli bir potansiyel var. Ayrıca, ihracatta da yeni bir yol haritasına ihtiyaç var." şeklinde konuştu. Ulcay, sektörün ölçeğinin, çabuk hareket etme avantajı sağladığını da kaydetti.

Zaman.com