Çorap Sanayicileri Derneği ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) 21 Nisan’da gerçekleşecek seçimlerinde yönetime aday oldu.
İHKİB için motivasyon, oryantasyon, konsantrasyon, eğitim, istihdam, üretim, sosyal barış, fuarlar ve tasarım gibi başlıklar altında projeleri olduğunu ifade eden Öztürk, "Bu projeler gerçekleştiğinde 17.5 milyar dolar olan sektör ihracatımızı da 4 yılda iki katına çıkararak 35 milyar dolara ulaştıracağız" dedi.
Öztürk, konfeksiyon yatırımında bir kişinin istihdamının 1,000 dolara, 50 makinelik bir yatırımın da 100 bin dolara mal olduğuna işaret eden Öztürk, "Bu demek oluyor ki 1 milyar dolarlık bir yatırımla 1 milyon kişi istihdam edilebilir. Standart üründe sektörel ürünler belirlediğimizde bu çalışmayı hayata geçirmek mümkün" dedi ve ekledi:
BARIŞA SOMUT KATKI
"Burada KOBİ niteliğinde firmalarımız var. Bu firmalara yönelik mevcut desteğin yanı sıra finansman destekleri çıkartacağız. Teşvikli bölgelerde barış sürecini destekleyen önemli sektörlerden biriyiz. Böylece barış sürecinin yaşandığı günlerde, o bölgenin insanına da iş imkânı götürerek hazır giyim sektörünün barışa somut bir katkı sunmasını sağlayacağız."
İhracatçıların oryantasyonunun da önemli bir diğer konu olduğunu anlatan Öztürk, "Bunun için her ay İhracatçı Günü düzenleyeceğiz. Burada ihracatçıların tanışacağı, hammadde ve tedarikçinin bir araya geleceği, sorun ve önerileri bildireceği bir ortam oluşturacağız. Sorun ve öneriler masası kuracağız" dedi.
"ALO İHRACATÇI" HATTI
Üyelerin sorunlarını ve önerilerini "Alo İhracatçı" hattı çağrı merkezine ileteceklerini belirten Öztürk, sorunlara çözüm getirip önerileri hayata geçireceklerini aktardı. Hüseyin Öztürk, bu uygulamanın çok gerekli olduğunu, bu sayede bir telefonla sorunlarını ileten kişinin yine verilecek referans numarası ile sistemden konunun takibini yapabileceğini aktardı. Bu çalışma için Birlikte 3 çağrı merkezi çalışanının istihdam edileceğini belirten Öztürk, bu sayede sanayicinin sorunlarına kısa sürede çözüm getirebileceklerini dile getirdi.
SEKTÖREL İŞ ARAMA PORTALI
Türkiye genelinde tekstil, hazır giyim ve modayla ilgili meslek yüksek okullarında 67 ön lisans programı, üniversitelerde ise 28 fakülte bulunduğuna işaret eden Öztürk, sanayici-öğrenci tanışma günleri düzenleyeceklerini söyledi. Eğitimin yanı sıra istihdama katkı sağlamak için sektörel iş arama portalı kuracaklarına değinen Öztürk, bu portal sayesinde bu sektörde iş ve eleman arayan herkesi tek bir çatı altında buluşturacaklarını belirtti.
GİYSİ TARİHİ MÜZESİ
Genç tasarımcıların önünün açılması gerektiğine inandıklarını ifade eden Öztürk, "Tasarım günleri düzenleyeceğiz ve tasarım öğrencilerini destekleyen çalışmalar yapılmasını sağlayacağız. Tasarım yarışmalarına da destek vereceğiz. Tüm bunların yanı sıra bir Giysi Tarihi Müzesi projemiz var. Bununla ilgili tüm hazırlıklarımız tamam. Cumhuriyet’in kurulduğu günden bu yana değişen ve gelişen modayı anlatmak adına tamamı orijinal tasarım olan kıyafetlerden oluşan bir müze oluşturacağız” diye konuştu.
(OSS)