Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Damat hangi sektöre girdi?

Hazır giyim firması Damat-Tween de kullanılabilir sanat sektörüne girdi.

Firmanın kaşkol, kol düğmesi, saat ve kalemlerini sanatçılar tasarlayacak. Patron Süleyman Orakçıoğlu, "Genç sanatçılarla çalışacağız" dedi
 Kkullanılabilir sanat ürünleri sektörü, tüm dünyada milyarlarca dolar büyüklüğe ulaşırken, Türkiye'de de her geçen gün sanat ve modanın işbirliği artıyor. Dev moda evleri, tasarımcıların yanı sıra sanatçılara tasarlattıkları ürünlerle de piyasada söz sahibi oluyor. Sanatı bir yaşam stili olarak gören Damat-Tween de kullanılabilir sanat sektörüne girme kararı aldı. Çok yakında kol düğmesinden kaleme birçok farklı aksesuvarda çağdaş sanatçıların imzalarını görebileceğiz. Aslında Damat-Tween'in sanatla ilişkisi yeni değil. Nişantaşı'ndaki mağazasının 6 ve 7'nci katlarında dört yıldır bir galeri hizmet veriyor. Yedi katlı binada kafe açmak yerine sanata ve sanatçıya destek vermek adına Artgalerim'le anlaşılmış. Burada her ay farklı bir sanatçının sergisi düzenleniyor. Geçtiğimiz hafta Ahmet Nejat'ın 'Aşk Hali' isimli sergisi başladı. Ben de sergi açılışından önce Orka Grup'un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile galerinin de bulunduğu çok katlı mağazada bir araya geldim.
GENÇLERLE ÇALIŞACAK
Bulunduğumuz yer İstanbul'un en güzel binalarından biri. Nişantaşı'nın karakteristiğini yansıtıyor. Süleyman Bey 2003'te bu binaya taşınırken restorasyonuna büyük özen gösterdiklerinin altını çiziyor. Altıncı katta sergi alanı var. Bir üst katta ise Orakçıoğlu'nun kendi koleksiyonundan seçme eserler sergileniyor. Koleksiyonunda Burhan Doğançay, Kemal Önsoy, Devrim Erbil gibi isimlerin dışında ağırlıklı olarak genç sanatçıların eserlerinin olduğunu söylüyor Orakçıoğlu. İlk kez Eko Sanat'la paylaştığı kullanılabilir sanat eseri koleksiyonu için henüz sanatçılarla görüşülmemiş. Ama aralarında mutlaka genç isimlerin de olacağını özellikle belirtiyor Orakçıoğlu. "Damat Tween'in oldukça geniş bir ürün yelpazesi var. Sanatçılar hangi ürün gruplarını tasarlayacak?" diye soruyorum. Yanıtı: "Kaşkol, kol düğmesi, kalem, saat gibi her gün kullanılan aksesuvarlar" oluyor. Ardından da aslında koleksiyonlarında bugüne kadar defalarca sanatsal sembollere yer verdiklerini anlatmaya başlıyor: "Bu topraklara ait değerleri koleksiyonumuzda sıklıkla kullanıyoruz. Örneğin Anadolu'da maskülenliğin simgesi olan koç boynuzunu, çift başlı kartalı ve bunlar gibi hikâyesi olan temalara ürünlerimizde rastlamak mümkün. "
TWEEN'İN KADIN KOLEKSİYONU YOLDA
Süleyman Bey'le sohbetimiz sırasında konu ister istemez modaya geliyor. Orakçıoğlu bir bomba daha patlatıyor ve moda-sanat işbirliği dışında kadın koleksiyonuna da başladıkları bilgisini ilk kez paylaşıyor. Malum Orka Grup bünyesindeki markalardan Tween'in tasarım ekibinin başında Uniqlo, Jil Sander gibi markaların da tasarımcısı olan Pierangelo D'Agostin var. Pierangelo 2015 ilkbahar-yaz sezonu için unisex bir koleksiyon hazırlıyormuş. Süleyman Bey, 2015 sonbahar-kış sezonunda ise kadın koleksiyonunu piyasaya çıkarmayı planladıklarını anlatıyor.
 
AŞK HALİ
 Nişantaşı'ndaki Damat-Tween Mağazası'nın 6 ve 7'nci katlarında hizmet veren Artgalerim'de Ahmet Nejat'ın 'Aşk Hali' isimli sergisi 28 Ekim'e kadar sürecek. Sergide sanatçının son dönem yapıtlarından bir seçki sanatseverlerle buluşuyor. Eserleri bugüne kadar Türkiye, İran, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri'nde sergilenen Nejat son sergisinde, farklı anlamlara ve sayısız yoruma açık olan aşkı konu alıyor.
 
 
patronlardunyasi.com