DSO'da gerçekleşen ağustos ayı toplantısında konuşan Keçeci, Denizli'nin ihracattaki 2023 hedefleri göz önüne alındığında, aylık 300 milyon dolar olması beklenen toplam ihracatın bu rakamı yakalayamadığını belirtti.
Aylık ihracat rakamını uzun dönemdir 290 milyon doların üzerine çıkaramadıklarını ifade eden Keçeçi şöyle devam etti:
"Tekstil ve hazır giyim, metal, elektrik ve elektronik, demir-çelik ile madencilikteki ihracat verilerine baktığımız zaman geçen sene Temmuz ayında 262 milyon dolar olan ihracatımız, bu yılın aynı döneminde 257 milyon dolara gerilemiş. Haliyle Denizli sanayisinin ihracatı patinaj çekiyor. Bunun doğal sonucu olarak da Türkiye genelinde 8. sırayı Sakarya'ya kaptırarak 9. sıraya geriledik. Kapasitemizin hemen hemen hepsini kullandığımızı düşünürsek, hedefleri tutturabilmek için daha katma değerli ürünlere yönelmemiz gerekiyor"
Denizli'de sanayicinin işçi bulamadığını, vatandaşın işsizlik ödeneği almak için başvurularında ise artış yaşandığına dikkati çeken Keçeci, "Haziran ayındaki işsizlik başvuruları ortalama 600 kişi civarındayken, 2014 yılı aynı dönemi için ciddi bir artışla bin kişi seviyelerine ulaştı. Bu artış endişe verici" dedi.
DSO olarak eylül ayında iki büyük projeye başlayacaklarını ifade eden Keçeçi "Mermer sektöründe mesleki ve teknik eğitimle ilgili AB fonlarından hibe destekli proje, makine imalat sektörüne yönelik olacak. Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle 3 yıl sürecek olan proje ile sektörün ihracat kapasitesini artırmayı hedefliyoruz" bilgisini paylaştı.
beyazgazete.com