Dünyanın bilgisi gömlek cebine girdi

Yazılabilir CD ve DVD’ler pratik ve ucuz. Ama iş depolama kapasitesine gelince hiç bir şey emektar sabit disklerimizin yerini tutmuyor. Son yıllarda sabit disk kullanan harici depolama ürünleri hem kapasite, hem de çeşitlilik ve özellikler açısından çok gelişti. Bu sayımızda, farklı ihtiyaçlara yönelik harici diskleri gözden geçirdik.

Sevimli bilgi deposu 

Seagate Pocket


Seagate’in Pocket serisi harici disklerinin özelliği, içlerinde 1 inç boyutlu bir sabit disk taşımaları. 3600rpm dönüş hızına ve 2MB tampon belleğe sahip bu minicik disk, çalışması için gerekli gücü USB arabiriminden alıyor. 2.5, 5 ve 6GB modelleri bulunan Seagate Pocket, yaklaşık 7 santim çapında dairesel bir tasarıma sahip. Ürün bağlantı kablosunu da üzerinde taşıdığı için yanınızda ayrıca kablo taşıma derdiniz yok. Disk PC ve Mac bilgisayarlarla kullanılabiliyor. Diskin okuma yazma hızı biraz düşük, ama minik boyutları rakipsiz.

5 GB 139 dolar

Şık Tasarım

Seagate USB 2.0 Portable


Seagate firmasının 2,5 inç sabit disklere dayalı "USB 2.0 Portable" ürün ailesinde 40GB’dan 160GB’a kadar kapasitelerde modeller bulunuyor. Diskler çok şık birer metal kutu içinde geliyor, sistem bağlantısı USB 2.0 üzerinden sağlanıyor. 5400rpm dönüş hızındaki diskler modeline göre 2 ya da 8MB tampon bellekle desteklenmiş şekilde sunuluyor. Ürünün kasası ısınmayı geciktiren özel bir tasarıma sahip. Diskler güç aktarımını da USB üzerinde yaptıkları için yanınızda ayrıca adaptör taşımanıza gerek yok. Özellikle 100GB kapasiteli modelin fiyatı oldukça çekici.

100 GB 189 dolar

Ağ Bağlantılı 

Maxtor Shared Storage


200, 300 ve 500GB kapasite seçenekleriyle sunulan Maxtor Shared Storage ürününün özelliği, sahip olduğu ağ bağlantısıyla evinizdeki ya da ofisinizdeki tüm kullanıcıların erişebilecekleri ortak bir veri deposu oluşturması. Üstelik ürün, ağa bağlı tüm bilgisayarlardaki verilerin tek tuşla yedeklenmesini de sağlayabiliyor. Diskin üzerindeki iki adet USB bağlantı noktasını kullanarak, örneğin yazıcınızı da ağınızda paylaşıma açabiliyorsunuz ya da ek disklerle kapasiteyi arttırabiliyorsunuz. Sistem veri güvenliği için gerekli güvenlik uygulamalarını da üzerinde barındırıyor. Ürün özellikle küçük işyerleri ve ev-ofis türü ortamlar için ideal depolama ve yedekleme çözümü sunuyor.

200GB 299 dolar

Sadeliğin gücü

Packard Bell Store&Move


Alüminyumdan üretilmiş kasasıyla son derece sade bir dış tasarıma sahip olan PB Store & Move, içinde taşıdığı 2.5 inçlik sabit disklerle 50GB ile 80GB arası kapasite sunuyor. 8.4 x 13.5 x 2 santim boyutları ve 200 gram civarında ağırlığıyla cebinize rahatça sığacak şekilde tasarlanmış disk, veri aktarımı ve güç için USB 2.0 arabirimini kullanıyor. Ürün tüm Windows serisi ve Mac işletim sistemleriyle uyumlu.

50GB 109 dolar

Tek Tuşla Yedekleme

Bigg USB 2.0


Koyuncu Elektronik’in Türkiye pazarına sunduğu Bigg USB 2.0 harici disk, kompakt yapısıyla taşınabilirliği ön plana çıkartılmış bir model. Bir çok benzeri gibi alüminyum kasa içinde sunulan ürün, üzerinde taşıdığı iki LED ile okuma-yazma ve güç durumunu bildiriyor. 2.5 inç sabit diske dayalı ürün, tek tuşla yedekleme olanağı sağlıyor. USB arabirimini kullanan disk, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarla sorunsuz kullanılabiliyor.

80GB 159 dolar

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.hurriyet.com.tr/gundem/dunyanin-bilgisi-gomlek-cebine-girdi-4400399