Türkiye'de üretilen el dokuması ipek seccadeler yurt dışında büyük ilgi görmeye başladı. 1 milyar dolar hacme sahip olan seccade sektörüne dış pazarın ilgisi üretimin yüzde 90'ını ihracata yöneltiyor.
Seccade sektöründe başarılı AR-GE ve röprodüksiyon çalışmalarıyla dünyanın birçok yerinden üretim talebi alan Nursace Tekstil, özellikle seccade konusunda Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu'nun ihracat talebini karşılıyor. Nursace, Osmanlı dönemine ait sanat eseri değerinde el dokuması özel işlemeli seccadelerin ve Hereke'de üretilen el dokuması ipek seccadelerin röprodüksiyonları ile yabancıları Türk seccade kültürü ile tanıştırıyor.
Ürünlerin tüm dünyada talep görmesini Türk kültürüne bağlayan Nursace Tekstil'den İsmail Bayezit, "Bizim kültürümüz, sanatımız, renklerimiz ve sıcaklığımız insanların dikkatini çekiyor. Bu bağlamda ürünlerimizin her biri, bu ülke kültürünün birer yansıması. Bizim ürünlerimize bakan, önce Anadolu'yu, Osmanlı'yı ve Türkiye'yi görüyor" dedi.
Avustralya'daki bir kiliseye dahi seccade satan İsmail Bayezit'ın 90'lı yılların sonunda gerçekleştirdiği Londra seyahati sırasında, Yusuf İslam (Cat Stevens) ile tanıştığı belirtildi. Sohbet sırasında Yusuf İslam, seccade üzerindeki desen ve renklerin namaz sırasında konsantrasyonu bozduğunu; İslam dininin aslında şatafattan uzak bir din olması gerektiği ve bu sebeple üzerinde hiç bir şey olmayan düz renklerde seccade yapılıp yapılamayacağını sorduğu sonrasında ise Bayezit'in, aralarında geçen sohbetin ardından düz seccade yapımına başladığı ve Nursace markasıyla Yusuf İslam'ın cemaatine ilk düz renk seccadeleri gönderdiği öğrenildi.