Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Enmos’tan Tekstil Sektörüne Özel Çözümler

Endüstriyel otomasyon alanında yaratıcı çözümler sunan Enmos, tekstil terbiye alanına yönelik kalite algısıyla, boyahane ve laboratuvar otomasyonunda birçok ilke imza atıyor. Firma sektöre sunduğu teknik çalışmalar ile veri toplama, izleme ve raporlama, gerçek maliyet hesabı ve fizibilite çalışmalarının yanında hataların minimize edilmesi, verimliliğin arttırılması ve maliyetlerin azaltılması konularında avantaj sağlıyor. Temel faaliyetlerini İstanbul’dan yürüten firma, pazarlama stratejisini yurt içinde ve yurt dışında bayi ve acentalar üzerinden yürütüyor.

Özellikle tekstil boyahanelerine yönelik çözümleri ile pazarda adından söz ettiren Enmos, oldukça geniş ürün gamında hizmet sunuyor. Firmanın  sektöre sunduğu çözümler arasında; Tekstil Boyama Kontrol Cihazları, Laboratuvar Kontrol Cihazları, Kurutma Makinası Kontrol Cihazları, Endüstriyel Yıkama Makinası Kontrol Cihazları, Kot Taslama, Parça Boyama Makinası Kontrol Cihazları, Seviye Kontrol Sensörleri, Uç Bulma Sensörleri, Boyahane Merkezi İzleme Yazılım Programı, Sıvı Kimyasal Otomasyonu Dağıtım Sistemi, Tuz-Soda Otomasyonu Dağıtım Sistemi, Toz Boya Tartım ve Çözme Sistemi, Apre İzleme bulunuyor.

Enmos Satış ve Pazarlama Müdürü Meral Doğan, Textotex’e yaptığı açıklamalarda hem üretim süreçleri hem de firmanın faaliyetleri hakkında  önemli bilgiler verdi. 2004 yılından bu yana pazarda yer aldıklarını söyleyen Doğan, Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde tekstil terbiye sektörüne dönük tekstil fabrikaları ve makina üreticileri için endüstriyel otomasyon çözümleri ürettiklerini ifade etti. Geliştirilen çözümleri yurtiçine ve yurtdışına yayma hedefiyle yola devam ettiklerinin altını çizen Meral Doğan, başta boya makinaları kontrol cihazları olmak üzere ürünlerinin şu anda Türkiye’de ve dünyada 45 ülkede yer aldığını dile getirdi. Meral Doğan; “Merkezi izleme yazılımımız ile tekstil boyahanelerine, kullanmakta oldukları ERP programları ile entegre olarak tam otomatik bir merkezi izleme ve kontrol servisi sunuyoruz. Komple boyahane otomasyonu çözümünün son adımı olarak da müşterilerimizin, kimyasal dozajlama sistemimiz ile boya prosesi için gerekli olan kimyasal ekleme sürecini, operatör müdahelesi olmadan boya makinalarına göndermelerini sağlıyoruz” dedi.

Enmos’un Çözümleri Gelecek Odaklı 
Enmos’un sürekli kapasitesinin genişlediğine dikkati çeken Doğan sözlerini şöyle sürdürdü; “Yeni teknolojilerle sektörün ihtiyaçlarına yönelik çalışmaya devam ediyoruz. Yatırımlarımız da bu doğrultuda şekilleniyor. Firmanın dizaynından üretimine kadar her alanda çalışmalarımızı aktif olarak gerçekleştiriyoruz. Enmos olarak teknolojik donanım ve yazılım sistemleri ile bir boyahanenin gelecekteki otomasyon ihtiyaçlarına yönelik olarak bugünden çözümler sunuyoruz.” Çevreyi korumaya odaklı üretimleri ile sürdürülebilir bir yaşam üzerine çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Doğan; “ Otomasyon sistemleri, geliştirilmiş işlevler, sürdürülebilirlik amacına uygun su ve enerji tasarrufu sağlayan çözümlerle gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Otomasyon Sistemi, Boyahaneler İçin Çok Önemli 
Tüketilen su miktarları, artan enerji ve işgücü maliyetleri ve gün geçtikçe azalan kar marjları düşünüldüğünde otomasyon sistemlerinin tekstil boyahaneleri için olmazsa olmazlar arasında yer aldığını kaydeden Doğan, kontrol cihazları ve merkezi izleme yazılımı ile kumaş, iplik boyama sürelerini düşürüp çıkan ürün kalitesinin artırılmasına yardımcı olduklarını vurguladı. Kimyasal dağıtım ve dozajlama ünitesi ile çalıştıkları boyahanelerde yaklaşık yüzde 15’lik kimyasal tasarrufunun sağlandığını gözlemlediklerinin altını çizen Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu rakam, kurulumdan sonraki 6-9 ay içerisinde sistemin ilk yatırım maliyetini çıkarması anlamına geliyor. Bunun gibi firmaların maddi ve çevresel anlamda yaşadığı sıkıntıları çözen uygulamalar sunuyoruz. Firmamız tekstil boyahaneleri için su ve kimyasal kayıplarını önleme, proses zamanlarını azaltma ve aynı zamanda kaliteyi de artırma gibi yaratıcı çözümlerle maddi olarak geri dönüşünü çok kısa zaman içerisinde alacakları sistemler kuruyoruz.”

Bunun dışında sanayi gelişimini hızlı tamamlayan ülkelerde uyanan çevreyi korumaya yönelik beklenti ve taleplerin Türk üreticileri içerisinde de hızlı bir şekilde arttığını ifade eden Doğan, Ayrıca Türk üreticilerin maliyetlerini düşürme, çevreci üretim gibi konularda da talepte bulunduğunu söyledi.

2012 Satışları Memnun Etti

 

Enmos’un küresel ve yerel alanda sunduğu çözümleri, müşterilerine ulaştırma konusunda başarılı bir satış stratejisi izlediğini aktaran Doğan; “2009 yılında Türkiye’yi de oldukça etkileyen global kriz sonrası, tekstil sektörü Türkiye’de tekrar hızlı bir ivme kazandı. Türkiye ve dünya ile paralel olarak firmamızın satışları her geçen yıl artarken, başarılı çalışmalarla birlikte 2012 yılı için hedeflediğimiz ihracat rakamını da yakaladık” dedi.  Doğan sözlerini şöyle tamamladı; “ 2012 yılı yurtiçi ve yurtdışı hedeflerimizi gerçekleştirmemizle birlikte, 2013 yılı için oldukça yüksek satış hedefleri belirledik. Hedef müşterilerimize ulaşmak amacıyla, 2013 yılı Ocak ve Şubat aylarında katıldığımız ve oldukça başarılı geçen Bangladeş ve Hindistan fuarlarından sonra İstanbul’da gerçekleştirilen ITM 2013 fuarında da ürünlerimizi tanıttık.”