Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Erdem Tekstil İhracatla Büyüyor

 

İhracat odaklı çalışan Erdem Tekstil, İplik Fuarı’nda yurtiçi ve yurtdışından müşterilerini ağırladı. Beklentilerin üzerinde katılımın olduğu Erdem Tekstil standı, ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Fuarda özel fantezi ipliği ve diğer iplik ürünlerini katılımcılara sergileyen Erdem Tekstil, birçok ülkeye ihracat yapıyor. 200 bin metrekare kapalı ve 650 bin metrekare açık alanda üretim faaliyetlerini sürdüren Erdem Tekstil, 1.100 kişilik istihdam sağlıyor. 1995 yılında temeli atılan ve 1999 yılında pamuk iplikçiliği sektörüne adım atan firma, yaptığı yatırım ve AR-GE çalışmalarıyla tekstil sektöründe adından söz ettiriyor. Firmada aynı zamanda ring karde, ring penye, ring compact, open end ile katlama ve büküm işletmesini de bünyesinde barındırıyor. Ayda 4 bin ton üretim kapasitesine sahip olan Erdem Tekstil, bu oranın yüzde 40’ını ihraç ediyor. 2011-2012 yıllarında pamuk ipliği segmentinde Türkiye ihracat şampiyonu olan firma, İtalya, İspanya, Almanya, Polonya, Romanya, ve Yunanistan gibi ülkelere ihracat yapıyor.

‘Avrupa’ya Göre Daha Az Etkilendik’

ITM Texpo Eurasia 2013 Fuarı ile eş zamanlı yapılan İplik Fuarı’nda standını ziyaret ettiğimiz Erdem Tekstil’in Pazarlama Müdürü Murat Moda firmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüzde yüz pamuk ipliği üretimi yaptıklarını belirten Moda, pamuğu Amerika’dan aldıklarını belirterek, fiyatların daha pahalı olduğunu ancak kalite ve toplanma açısından Amerikan pamuğunun artılarının fazla olduğunu söyledi. Moda; “Amerikan pamuklarında makine kullanımı ile otomasyon olması ve el değmeden toplanılması, bizim beklentilerimizi karşılıyor. Müşterilerimiz kontaminasyon garantili bu ipliği tercih ettiği için bunu kullanıyoruz. Bu durum fiyatlarımızı etkiliyor ancak biz süreklilik ve servis olanaklarıyla devamlı aynı kalitede üretim yapıyoruz” dedi.

İhracatın büyük bölümünün Avrupa ülkelerine yönelik yapıldığını hatırlatan Moda, bu ülkelerde yaşanan ekonomik krizin, satışlar üzerindeki etkisiyle ilgili olarak; “ Aslında Avrupa’daki ekonomik kriz satışlarımızı genel anlamda etkiledi. Fakat Türkiye’nin bu durumda avantajı var. Kriz içerisindeki bölgelerin alım güçleri düştüğü için yüklü ve uzun kontratlı ürünler almaktan kaçınıyorlar, çabuk ve hızlı tedarik edilen ürünler tercih ediliyor. Böylece Uzakdoğu ülkelerinin şansı daha da azalıyor. Türkiye gibi daha hızlı servis ve daha kaliteli iplik üreten tedarikçilerin olduğu ülkelere gidiyorlar. Sonuç olarak bakılırsa biz bu krizden daha az etkilendik” diye konuştu.

textotex