Evde spor yaparken giydiğiniz kıyafetlere dikkat !

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsten korunmak amacıyla birçok kişi vaktinin neredeyse tamamını evde geçiriyor. Evin içinde fiziksel aktivitelerin kısıtlanması ve bu süreçte spor salonlarına gidilememesi ise hareketsizliğe yol açıyor. Uzmanlar bu dönemde ruhsal ve fiziksel sağlığı korumak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla evde mutlaka spor ve küçük egzersizler yapılmasını öneriyor. Özellikle spor aletine ihtiyaç duyulmadan da yapılabilen yoga ve mat pilates gibi spor dalları iyi bir alternatif oluyor. Peki evde sporu eğlenceli hale getirmek için spor kıyafetlerinde nelere dikkat edilmeli? Yeni İnci, spor kıyafeti seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

31 Mart 2020, Salı 12:43 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
  •  
  •  
  •  
Abone Ol Google News
Nefes alabilen kumaş tercih edin

Nefes alabilen kumaş tercih edin

 

Evde spor yaparken birçok kişi “nasıl olsa evdeyim” düşüncesiyle kıyafet seçimine özen göstermiyor. Oysa ki spor salonundaki verimliliğe ulaşmak açısından doğru kıyafet seçimi büyük önem taşıyor. Spor kıyafetlerinde öncelikle kumaşın yapısına dikkat edilmeli ve nefes alan kumaş olmasına özen gösterilmelidir. 

Nefes alan kumaştan üretilen spor giysileri spor esnasında vücutta oluşan teri dışarı atarken, cildin nefes almasına izin veriyor. Aynı zamanda vücut ısısını da dengeleyen kumaşlar, spor performansı ve verimliliği artırıyor. 

 

 
 
 
 
 
Sporun olmazsa olmazı konfor

Sporun olmazsa olmazı konfor

 

Spor kıyafeti seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kıyafetin rahat ve konforlu olmasıdır. Çok dar kıyafetler rahat hareket etmeyi engellerken, spor verimliliğinin de düşmesine neden oluyor. Aksi halde çok bol kıyafetler ise hareketi zorlaştırarak, spor egzersizlerinin doğru bir şekilde yapılmasını engelliyor.

Bu nedenle spor esnasında giyilecek kıyafetlerin çok dar ya da çok bol olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Vücut yapısına ve beden ölçülerine uygun olarak seçilen spor kıyafetleri, spor aktivitesini daha keyifli ve konforlu hale getiriyor.

 

Kaliteli ürünler seçilmeli

Kaliteli ürünler seçilmeli

 

Genellikle rengine ve modeline bakılarak seçilen spor kıyafetlerinde kalite ve sağlık faktörleri maalesef göz ardı ediliyor.

Spor esnasında vücutla doğrudan temas eden kıyafetlerin içerdiği maddeler sağlık açısından büyük önem arz ediyor. Kimyasal maddeler içeren spor kıyafetleri tende kızarıklık, tahriş ve kaşıntı gibi birçok sağlık problemine neden oluyor.

Bu nedenle spor yaparken kanserojen madde içermeyen ve azo testinden geçen ürünlerin tercih edilmesine özen göstermek gerekiyor.

 

Spor şıklığı motivasyonu artırıyor

Spor şıklığı motivasyonu artırıyor

 

Spor yaparken kişinin kendi zevkine ve vücut tipine uygun kıyafetler seçmesi spor motivasyonuna büyük katkı sağlıyor. Son zamanlarda spor giyimin moda haline gelmesi ve günlük hayatta da tercih edilmesiyle birlikte spor kıyafetlerinde şıklık ön plana çıkıyor.

Rengarenk desenlerin birbirinden güzel modellerle harmanladığı spor kıyafetleri, spor yapan kişinin kendini daha enerjik ve iyi hissetmesine destek oluyor. Bununla birlikte kendi vücut tipine uygun kıyafetlerin seçilmesi daha zayıf ve formda bir görüntü oluşturuyor.

Özellikle mikro kumaştan üretilen kıyafetler daha fit görünmeye yardımcı oluyor. 

https://www.posta.com.tr/evde-spor-yaparken-giydiginiz-kiyafetlere-dikkat-haber-fotograf-2246879-5