Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Giyim Sanayicisi Mühendis Arıyor

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, 2023 için 60 milyar dolarihracat, 1 milyon ilave istihdam planladıklarını bildirdi. Fayat, bu istihdama değer katacak mühendisler aradıklarını da dile getirdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü'nden bu yıl mezun olacak öğrenciler için boğaz turu ve yemek düzenlendi. Yemekte konuşan TGSD Başkanı Fayat, 243 yıllık tarihi geçmişi bulunanİTÜ'nün Türkiye'nin en seçkin üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, hazır giyim sektörünün bu köklü eğitim yuvasından mezun olan tekstil mühendisleriyle geleceğe çok daha emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Türk hazır giyim sektörünün 2023'te 60 milyar dolar ihracat ve üretimde 1 milyon ilave istihdam hedefi bulunduğunu hatırlatan Fayat, şunları ifade etti: 

"Hedeflere ulaşabilmek için eğitim standardı yüksek, yaratıcı mühendislere ihtiyacımız var. Alanında işsizlik sorunu olmadığı halde tekstil mühendisi yetiştirmekte ciddi sorun yaşıyoruz. Türk hazır giyim sektörünün bu istihdama değer katacak çok daha fazla mühendise ihtiyacı var. Alanında ülkemizin en iyisi olan bu fakülteyi bitiren arkadaşlarımız ne kadar isabetli bir iş yaptıklarını yakın zamanda fark edecekler. Bu konuda iddialıyım; çünkü sizleri ülkemizde üretimde, ihracatta, istihdamda en büyük paya sahip hazır giyim ve tekstil sektörü bekliyor. Bu sektörde hiçbir zaman işsiz kalmak gibi bir sorunla karşılaşmayacaksınız. Çünkü size ihtiyacımız var. Hedeflerimize ulaşabilmek için öncelikle kurulu kapasitemizi genişletmek, uluslararası pazarlarda rekabet gücümüzü arttırmak zorundayız."

Fayat, "Kendi özgün tasarımlarımızı ve markalarımızı yaratmamız, katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Küresel piyasalarda baş döndüren değişimin hızına ayak uydurabilmek için eğitim şart. Sizler gibi iyi yetişmiş, gelişmeleri yakından takip eden, vizyon sahibi mühendisler olmazsa bu hedefleri gerçekleştiremeyiz." şeklinde konuştu.

"İTÜ MARKALAŞMIŞ BİR KURUM"

Tekstil Teknolojileri ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Çiğdem Gürsoy iseİTÜ'nün bilimle, teknolojiyle, sanatla ve sporla markalaşmış bir kurum olduğuna temas etti. İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi'nin derin mühendislik bilgisi ve disiplinler arası bir yapıda, tüm sanayi dallarıyla işbirliği yapabilecek nitelik ve donanımda olduğunu vurgulayan Gürsoy, şunları söyledi: 

"İlklerin üniversitesi İTÜ'de geçen yıl Tekstil Fakültesi olarak bir ilke daha imza attık. Engelli birey ihtiyaçlarının da dikkate alınarak tasarımların yapıldığı, Evrensel Tekstil Tasarım Merkezi'ni açtık. Mezunlarımız gerek ulusal gerekse uluslararası arenada kendi marka ve ürünlerini üretebilecek yetkinlikte yetişiyor. Mensuplarımıza ve tüm mezunlarımıza inanıyor ve güveniyoruz. Bu konuda Fakülte olarak iddialıyız. Halen 414 Tekstil Mühendisliği, 141 Moda Tasarımı, 58 Tekstil Geliştirme ve Pazarlama Programı olmak üzere toplam 613 öğrencimiz ile eğitimimize devam ediyoruz."

Gürsoy, fakülte olarak desteklerinden dolayı TGSD Başkanı Şeref Fayat ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.