Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Güçter Tekstil tek kullanımlık sabun üretecek

Terlik üretimi dışında 2012 yılında tek kullanımlık gül sabunu ve şampuanı üretimine başlayacaklarını söyleyen Güçter Tekstil İşletme Müdürü Mustafa Dayı, bu yatırımın maliyetinin 200 bin dolar olduğunu dile getirdi.

Bu yatırımla 20 kişiye istihdam sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Dayı, Isparta’nın gülünü kullanarak, elde ettiğimiz ürünleri otellere ve dünyaya ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. 2012 yılında ayrıca teşvikle fabrika kuran üç ortak olarak, dünyaya terlik satmayı amaçladıklarını aktaran Dayı, “Isparta’da ‘Dünya’ markası ile otel, hastane ve spa merkezlerine tek kullanımlık terlik ve buklet malzemeleri üretiyoruz. Bu kapsamda Güçter Tekstil olarak, 2012 yılında Brezilya, Arap Ülkeleri, Avrupa Ülkeleri (Almanya, Hollanda, Bosna Hersek), Güney Afrika Ülkeleri (Gana, Angola) ve Ekvator ülkelerine terlik satarak 500 bin dolar elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

 
Güçter Tekstil, Isparta’da ayakkabıcı, gıda toptancısı ve mali müşavirlik yapan üç arkadaş tarafından kurulduğunu anlatan Mustafa Dayı,  2008 yılında yaşanan ekonomik kriz sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın istihdam destek teşviki vermesi paralelinde otel, hastane ve spa merkezlerine tek kullanımlık terlik ve buklet malzemeleri üretmeye karar verdiklerini aktardı. Böylece 2009 yılında otel, hastane, spa terliği ve buklet malzemeleri üretiminde faaliyet göstermeye başladıklarını vurgulayan Dayı, Güçter Tekstil olarak 2010 yılında Eda Otel Ekipmanları şirketini kurarak, ürettikleri ürünlerin satış ve pazarlamasına da başladıklarının altını çizdi. 
 
Firma olarak bin 200 metrekare kapalı, 600 metrekare açık alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Dayı, SGK istihdam destek teşvikinden fabrikada çalışan 60 personelden 50’sinin yararlandığını dile getirdi. İstihdam açısından ilk etapta 30 kişi ile işe başladıklarına dikkat çeken Dayı, şunları ekledi: “Ardından personel sayımız ikiye katlanınca kısa sürede üretim kapasitemiz de arttı. Böylece ihracata da başladık. Çalışanlarımızın 50 tanesi ev hanımı. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Projesi kapsamında kursa katılan ev hanımları bizde istihdam sağlıyor. Aylık 5bin TL SGK istihdam destek teşvikinden yararlanıyoruz.”
 
Yıllık 4.8 milyon, aylık 400 bin çift terlik üretim kapasitesine sahip olduklarını aktaran Mustafa Dayı, kapasitelerinin yüzde 60’ını kullandıklarını ifade etti. 2010 yılında 1.7 milyon TL ciro elde ettiklerini vurgulayan Dayı, 2011 yılında 2.2 milyon TL ciro hedeflediklerini kaydetti. Bunların yanı sıra 2010 yılında ürettikleri terliklerin ihracatına başladıklarını söyleyen Dayı, “2011 yılında İngiltere ve Moldova’ya 50 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. 2012 yılında ise Brezilya, Arap Ülkeleri, Avrupa Ülkeleri (Almanya, Hollanda, Bosna Hersek), Güney Afrika Ülkeleri (Gana, Angola) ve Ekvator ülkelerine de ihracat gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Böylece üretim kapasitemizi yüzde 100’e çıkarıp ihracatımızı da 500 bin dolara çıkarmayı amaçlıyoruz“ diye konuştu.
 
Bir terliğin 8-10 kişinin elinden geçtikten sonra ambalajlı hale geldiğini anlatan Dayı, bu işin tamamen el becerisi gerektiren emek ağırlıklı bir iş olduğunu ifade etti. Ürünlerinin tamamının Avrupa standartlarında anti bakteriyel ve hijyenik olduklarına dikkat çeken Dayı, kişilerin ve firmaların kendi istekleri doğrultusunda her türlü özel tasarım çalışması yapıldıktan sonra terliklerin üretildiği bilgisini verdi. Mevcut ürün çeşitlerinin 140’ın üzerinde olduğunu belirten Dayı, “Türkiye içindeki 200’den fazla otel, 50’ye yakın özel hastane ve 50’ye yakın termal tesis dolaylı satış şekilleriyle bizim ürünlerimizi kullanıyorlar. Hızlı ve etkin sevkıyat ağıyla ürünlerimiz hızlı bir şekilde üretilip, müşteriye zamanında teslim ediliyor” sözlerini ekledi.