Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Herry markasını kaptıran şirket sahibi ne işine girdi

Herry’nin sahibi Selami Sarı, markayı büyütmek için ortaklık yolunu seçmişti. Yanlış ortak seçince şirketini kaptıran Sarı şimdi ne yapıyor?
 
Kadın giyim markası Herry’den ayrılan Sarı, Tayland’da devremülk projesi için kolları sıvadı
 
Herry markasını büyütmek için ortak alan ama çoğunluğu ortaklarına kaptıran Selami Sarı’nın hikayesi desr olacak nitelike.. 
 
Ünlü giyim firmasında büyük kavga
 
Herry’nin sahibi Selami Sarı, 2013’te hisselerinin yüzde 38’ini Metro’ya, yüzde 24’ünü de Adnan Kaplan’a sattı. Metro payını Kaplan’a devredince büyük kavga patlamıştı. 
 
 “Önümüzde yaşayacak kaç yazımız kaldı? Kalan yazlarımın tadını çıkarmak istiyorum” diyen Sarı, geçmiş yazlarını da geri almaya çalışıyormuş.
 
Kadın giyim markası Herry’den elini eteğini çektikten sonra otel, Trabzon’da üretim gibi diğer işleriyle ilgilense de bolca vakti olan Selami Sarı, uzun uzun tatiller yapmış. Tayland’da en iyi dönemin aralık-şubat ayları arası olduğunu fark eden Sarı, burada turizm ve inşaat alanında incelemelerde bulunmuş. Devremülk yapmaya karar veren Sarı, Phuket ve Cosa Muy adalarında birkaç arazi üzerinde karar kılmış. Burada yapılacak sitelerde, kendi gibi hayatını çalışarak geçirmişlere yılda iki yaz vadediyor.
 
İŞ DÜNYASINDAN İLGİ VAR
 
Hedef kitlesi ise Türk iş dünyası. Yılda bir veya iki ay kullanım hakkı sunan devremülklerden, önce yakın çevresine söz eden Sarı, ilgiyi görünce çemberi genişletmiş. Şu sıralar Tayland’da devremülk sahibi olmak isteyenleri listeliyormuş.
 
Sarı’nın kaçırılan yazları geri kazanma arzusu, kendisi gibi ömrünü çalışarak geçirmiş iş insanlarının ruhuna dokunmuş. Yılda iki yaz yaşama fikrinin çok da pahalı olmaması (kulağımıza gelen bilgilere göre iki ay için tek seferde 15 bin dolar ile 30 bin dolar arası) karar verme süreçlerini kısaltmış. Sarı, aynı sitede ev sahibi olacak Türkler’in bir zamanların yazlık ruhunu da yeniden yaşatacağını düşünüyor.
 
‘BİTİRİR DE SATARIM’
 
Selami Sarı, inşaatı tamamladıktan sonra satışa çıkabileceğini, isteyenlerin devremülk yerine 12 aylık kullanım hakkına sahip olabileceğini veya tamamen satın alabileceğini de belirtiyormuş. Hatta 12 ay kullanım hakkı alanlar veya satın alanların kullanmadıkları dönemlerde, evlerini kiraya verebilmeleri için gerekli alt yapısı da oluşturuluyormuş. Miami’den sonra Tayland Türklerin en çok gayrimenkul yatırımı yaptığı yer olursa şaşırmayın.
 
patronlardunyasi.com