İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) desteği ile kurulan okullardan mezun olan yaklaşık 500 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Yenibosna’daki Dış Ticaret Kompleksi’nde düzenlenen törene, İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Lemi Tolunay, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenci velileri katıldı.
İHKİB Avcılar Kız Teknik ve Meslek Lisesi, İHKİB Kağıthane Kız Teknik ve Meslek Lisesi, İHKİB Yenibosna Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Nahit Menteşe Anadolu ve Endüstri Meslek Lisesi İHKİB Konfeksiyon Makineleri Bakım ve Onarım Bölümü, İDMİB Zeytinburnu Deri Meslek Lisesi, TRİSAD Zeytinburnu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin ortak mezuniyet töreninde konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, önemli açıklamalarda bulundu. Tanrıverdi, büyük ülke olma yolunda en büyük sorunun, işsizliğin giderilmesi ve yönetilmesi olduğunu belirtti. Ancak kendi vatandaşına iş bulabilen ekonomilerin büyüyebileceğini söyleyen Tanrıverdi, sözlerine şöyle devam etti; “İnsanımıza iş kazandırırken, endüstrimizin ürettiği katma değeri de artırmamız lazım. Bunun yolu ise eğitimden geçiyor. Bu güne kadar 5 bin gencimizi mezun ettik. Kim insanımıza eğitim ve iş veriyorsa, o kişi ülke için iyi bir şey yapıyor demektir. İHKİB olarak eğitim faaliyetlerimizi asli görevlerimiz arasında kabul ettik. Meslek liseleri, yüksekokullar kurduk, gezici eğitim merkezleri hazırladık, sertifika programları düzenledik. Ve bu eğitim faaliyetlerinde bulunan her bir kişi için iş olanakları araştırdık. Çok büyük bir kısmı için de bu olanağı yarattık.”
Törende konuşan İDMİB Başkanı Lemi Tolunay ise sektörün sürekli, yeni ve genç meslek çalışanlarına ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Mesleğin kitaplardan öğrenilmeyeceğini dile getiren Tolunay, okullarda laboratuvar ortamının gelişmiş olması gerektiğine dikkat çekti. Tolunay sözlerini şöyle sonlandırdı; “Okullarımızı teknik ekipman ve olanaklar açısından ne kadar desteklersek, bu okullardan yetişen gençleri işe o kadar kolay adapte ederiz. O sebeple bu okulların doğru ekipmanla desteklenmesi, pratik öğretim yapılan ortamın yaratılması sektörün vazifesidir.”
TEXTOTEX