Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Japon Modacı Kansai Yamamoto'dan Boğaz'da Tarihi Moda Şov

Türkiye ve Japonya'nın düzenli diplomatik ilişkiler kurmasının 90. yıldönümü kutlamaları kapsamında, dünyaca ünlü Japon Moda tasarımcısı Kansai Yamamoto, Esma Sultan Yalısı'nda "Hello İstanbul" adı altında büyük bir gösteri gerçekleştirdi. Türk-Japon ilişkilerinin 90. yıldönümü onuruna Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Görkemli Moda şovu, Japon ve Türk kültürünün ortak yönlerinden ve geleneksel giysileri olan kimono ve kaftan benzerliğinden esinlenilerek kurgulandı. 90. yıl kutlamaları çerçevesinde iki ülkenin işbirliğiyle düzenlenen etkinliklere Çalık Holding de katkıda bulundu. Görkemli kutlamalar, iki ülke arasındaki 90 yıllık dostluğun gelişmesinde önemli bir kilometre taşı olarak tarihe geçti.
 
Dünya çapında tanınan Japon Moda tasarımcısı Kansai Yamamoto, Türkiye ve Japonya arasında kurulan diplomatik ilişkilerin 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, Esma Sultan Yalısı'nda 11 Ekim 2014 Cumartesi günü 'Hello İstanbul' adı altında büyük bir şov gerçekleştirdi. İpek Yolu'nun batısında ve doğusunda yer alan, Türk ve Japon kültürünün ortak yönlerini ön plana çıkaran etkinlik 90. yıldönümüne damgasını vurdu.
 
1992'den bu yana dünyanın büyük kentlerinde yüzbinlerin katılımıyla gerçekleştirdiği şovlarla bilinen Yamamoto, Türkiye-Japonya ilişkilerinin 90. yıldönümü kutlamalarına özel hazırladığı İstanbul şovuyla da belleklerde güçlü bir dostluk izi bıraktı. Türkiye ve Japonya işbirliğiyle gerçekleştirilen, Çalık Holding'in de katkıda bulunduğu etkinlikte, özgün bir koreografi ile Moda gösterisi yapıldı. İstanbul'da Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşen organizasyona iki ülkeden çok sayıda davetli katıldı.
 
 
İstanbul Boğazı'nda büyülü gece
 
 
Dünyaca ünlü Japon Moda tasarımcısı Kansai Yamamoto'nun Boğaz kıyılarındaki Esma Sultan Yalısı'nda hazırladığı şov büyük beğeni topladı. Kansai Yamamoto'nun,Türk-Japon ilişkilerinin 90. yılını unutulmaz kılan gösterisi, bir kostüm defilesi olmanın ötesinde, ışık, müzik ve çarpıcı görüntülerin bir araya getirildiği oldukça cesur ve büyük ölçekli, eşsiz bir sahne şovu oldu.
 
Türk-Japon ilişkilerinin 90. yıldönümü onuruna Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Kansai Yamamoto'nun kurguladığı bu özgün programda, Esma Sultan Yalısı'nın alt ve üst salonlarında aynı anda farklı ama koordineli koreografilerle Moda gösterisi yapıldı. Yamamoto, Hello İstanbul gösterisini 22 manken ve dansçılarla birlikte 50 kişilik bir sahne ekibiyle gerçekleştirdi. Her ülkede gerçekleştirdiği Moda gösterilerinde Japon etnik motiflerini kullanan Yamamoto, "kimono" ve "kaftan" benzerliğinden esinlenerek Hello İstanbul gösterisi için ürettiği tasarımlarıyla, Türkiye ve Japonya'nın tarihi dostluğuna güçlü bir gönderme yaptı.
 
Saygı ve barış için "Karınca Yürüyüşü"
 
Gösteride Japon milli giysisi kimono giyimli sahne sanatçıları, saygı, barış ve huzuru simgeleyen
 
bir "karınca yürüyüşü" de gerçekleştirdiler. Gösterinin bu bölümü de iki ülke halkının birbirine beslediği saygı ve sevgiyi temsil etti.
 
Türk ve Japon Bayraklı vapurlar da kutlamalara katılıyor
 
 
Türk-Japon ilişkilerinin 90. Yıldönümü kutlamalarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Şehir Hatları İşletmesi de destek verdi. Kansai Yamamoto'nun tasarımı olan Türk ve Japon denizci bayraklarıyla donatılmış olan şehir hatları vapurları, Türkiye-Japon dostluk köprüsünü kurmak ve çocuklara dünya barışının önemini anlatmak amacıyla 9 gündür İstanbul Boğazı'ndaki seyrini sürdürüyor.
 
KansaiYamamoto: Kimono ve kaftan arasındaki benzerliği keşfettim
 
Türk halkının Japonya'ya duyduğu sevgiyi çok iyi bildiğini, bu Moda gösterisinin Türkiye insanları üzerinde güçlü bir etki bıraktığına inandığını belirten Kansai Yamamoto, "Hello İstanbul Projesi" ile ilgili şunları söyledi:
 
"İki kültür arasında benzerlikler olduğunu keşfettim. Örneğin, Türkiye ve Japonya'nın deniz kıyılarında çok fazla balıkçılık yapılır ve tüketilir. Japonların Kimono ve Türklerin ise Kaftan gibi birbiriyle benzerlik gösteren, boyutlu dikiş yöntemleri olan yöresel kıyafetleri vardır. Bunun gibi birçok örnek gösterilebilir. 2014 yılı, Türkiye – Japonya diplomatik ilişkilerinin 90.yıldönümüdür. Bu harika fırsatı değerlendirerek, Japon geleneksel denizci bayraklarıyla Asya ve Avrupa'yı bağlayan vapurları süsleyip Japonya ve Türkiye'nin 'Friend-Ship' yani dostluk simgesini yaratmak ve kostüm defilesinde müzik ve tekstil ile modern Japon kültürünü hissettirmek istedim.Bu projeyi Türkiye ve Japonya'nın dostluğuna adıyorum."
 
Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk temelinde kurulan köklü tarihi ilişkiler, 19. yüzyıla kadar uzanıyor. Japon firmalarının inşa ettiği, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Londra ile Pekin'i demiryoluyla birbirine Bağlama yönünde önemli bir adım olanMarmaray gibi dev projelerle büyük ivme kazananTürk-Japon ilişkileri her geçen gün derinleşerek gelişmeye devam ediyor
 
haberler.com