İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), Türk Kızılayı görevlilerinin yardım faaliyetlerinde giydiği kurumsal kıyafetleri, teknik tekstil kumaşı ve modern çizgileriyle yeniden tasarladı. İTHİB, dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Türk Kızılayı'na tasarım ve kumaş desteği sağladı.
Başlangıçta 50 bin metre nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaş kullanılan Kızılay Koleksiyonunu İTHİB'in moda danışmanı Hakan Akkaya tasarladı. 6 bin 500 Kızılayçalışanına dağıtılacak kıyafetlerin toplam 2 milyon liralık maliyeti İTHİB tarafından finanse edilecek.
"Kumaşlar Çorlu'da özel olarak üretildi"
İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Kızılay Koleksiyonunun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türk insanının iyilik ve yardımseverliğini tüm dünyaya taşıyan Türk Kızılayı görevlilerinin giydiği kıyafetleri Türkiye'nin kumaşı ve tasarımıyla yenilediklerini söyledi.
Türk tekstilciler olarak dünyadaki son teknolojik yeniliklerle ürettikleri nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaşlarla Kızılay'ın kurumsal kıyafet imajını tasarladıklarını belirten Gülle, "Sadece ülkemizde değil tüm dünyada insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan gurur kaynağımız Türk Kızılayı'na, bizler de Türk tekstilcileri olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istedik. Dünyanın dört bir yanına Türk yardımseverliğini taşıyan Türk Kızılayıçalışanlarının kutsal görevlerini yerine getirirken hareket kabiliyetini kolaylaştırmayı hedefledik." diye konuştu.
Gülle, Türk Kızılayı'nın gurur duyulan çalışmalarının kendilerine daha fazlasını yapmaları için cesaret verdiğini vurgulayarak, dünyaca meşhur Türk tekstilinin üretimlerini, dünyanın iyilik şampiyonu ve bu yüzyılın en büyük insanlık hareketinin içerisinde binlerce mültecinin yardımcısı olan Türk Kızılayı ile buluşturmaktan ve böyle güzel bir insani projenin içinde yer almaktan mutlu olduklarını dile getirdi.
İsmail Gülle, söz konusu kumaşların İTHİB üyesi Öztek Tekstil tarafından Çorlu'da özel olarak üretildiği bilgisini verdi.
"Dünyanın en cömert ülkesi olma şerefini koruyoruz"
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ise Türkiye ihracatının lokomotifi tekstil sektörüyle insani yardım ortak paydasında bir kez daha buluştuklarını dile getirdi.
İnsani yardımda konusundaki destekleri için İTHİB'e teşekkür eden Kınık, "Bizler de Kızılaycılar olarak sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sararken milli gururumuz olan Türk tekstili ve tasarımı ürünü olan yeni kıyafetlerimizi üzerindeki kırmızı hilalimizle gururla taşıyacağız. Bu proje sayesinde dünyada 'Türk Tipi Yardım Modeli'nin yanında Türk kumaşı ve tasarımı da insani yardım sektörüne imzasını atacak." dedi.
Yardım çalışmalarında giydikleri kıyafetlere sanatçı eli değdiğini belirten Kınık, "Biz bayrak taşıyan ulusal bir derneğiz. Hem bayrağımızın hilalini hem milletimizin merhametini dünyaya taşıyoruz. Bizim renklerimizi, sembollerimizi insanlar savaş, afet ya da zor koşullarında gördüklerinde bir kurtarıcı gelmiş gibi hissediyorlar." ifadelerini kullandı.
Kerem Kınık, Küresel İnsani Yardım Raporuna göre 2016'da Türkiye'nin dünyanın en cömert ülkesi olma şerefini koruduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Gayri Safi Milli Hasılamızdan binde 7,5 gibi bir oranı doğrudan insani yardım için ayırıyoruz. Bu bütün dünyadaki paydan daha fazla. Biz varımızından en fazla veren ülkeyiz. Toplam tutar açısından bakıldığında ise ABD'den sonra dünyanın en fazla yardım yapan ikinci ülkesiyiz. Bu gurur bize yeter. Ramazan ikliminde biz sadece Kızılay olarak 13 milyon insana ulaşıyoruz. Diğer sivil toplum ve devlet kuruluşlarımızın yardımları buna ilavedir. Biz o insanlara hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz; kıymetli çözüm ortaklarımız, tekstilcilerimiz, sanatçılarımız da bize hayatı kolaylaştırmaya çalışıyor. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum."
Sanatçılardan destek
İTHİB Moda Danışmanı ve dünyaca ünlü modacı Hakan Akkaya da 8 ayrı tasarımda mont, yelek, pantolon, yağmurluk, polar, basic t-shirt, polo yaka kısa ve uzun kollu t-shirtten oluşan koleksiyonu tasarlarken, Kızılayçalışanlarının insanlara yardım elini uzatırken, konforunu ve işlerini kolaylaştırmasını hayal ettiğini söyledi.
Kızılay gibi dünyada bu kadar değerli ve öncü markaya hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade eden Akkaya, bu tasarımın bu kadar tekniğin bir arada kullanıldığı dünyada ilk iş olduğuna dikkati çekti.
Şarkıcı Alişan, televizyon sunucusu Esra Erol, dizi ve sinema oyuncuları Ekin Türkmen ve Barış Murat Yağcı'nın da Kızılay için tasarlanan kıyafetleri giyerek katıldığı toplantıda Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan da hazır bulundu.
Alişan'ın Kızılay'a kan bağışlarında erkeklerin ön planda olduğunu belirtmesi üzerine, Esra Erol kadınlara kan verme çağrısında bulundu.
haberler.com