Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, “Adana’nın hayali ile büyüdük ama ortak aklı hakim kıldık ve Gaziantep olarak Adana’yı geride bıraktık” dedi.Konukoğlu, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) konuğu olarak Adana Hilton Otel’de “Ufku Zorlayanlar” isimli paylaşımda bulundu. Adana Vali Vekili Durmuş Gencer, Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz, Yüreğir Belediye Konukoglu said, “We grew up with the dream of Adana but we made common sense dominant in Gaziantep and Gaziantep left behind Adana.” Abdulkadir Konukoglu, Chairman of Sanko Holding, shared”Horizon Forcing” at Adana Hilton Hotel as a guest of Anatolian Entrepreneurial Businessmen’s Association (AGID). The meeting, Durmus Gencer, Adana Deputy Governor, Zihni Aldırmaz, Deputy Mayor, Mahmut Celikcan, Yuregir Mayor Başkanı Mahmut Çelikcan, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanı Ahmet Coşkun ve AGİD Başkanı Seyfettin Alpat ile 500 dolayında AGİD üyesinin katıldığı toplantı, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun görsellerle desteklenen özgeçmişinin ekranda izlenmesi ile başladı. Gaziantep’in başarısına değinen Konukoğlu, “Gaziantep elbirliği ile bugünlere geldi. Her şeyi tartıştık ama tek ses olarak ortaya çıktık. Tek ses olursanız yapamayacağınız ve yaptıramayacağınız hiçbir şey olmaz” diyerek ortak akla vurgu yaptı.
PAYLAŞMANIN ÖNEMİ
Bu tür toplantıları paylaşmaya vesile olarak gördüğüne dikkati çeken Konukoğlu, bilgi paylaşımını bir anlamda “bilginin zekatı” olarak tanımladı. “Paylaşmak Mutluluktur” anlayışı ile hareket edilmesi ve herkesin kazancı oranında hayır işleri yapıp, zekat vermesi gerektiğini kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti; “Bilgi paylaşılmadığı takdirde hiç kimse için değer ifade etmez. Ölenle birlikte toprak olur. Bundan dolayı herkes topluma yararlı olacağına inandığı bilgileri, toplumun çıkarı için paylaşmalı. Bilgi paylaşımı, bilginin zekatıdır. Zekat malın sigortasıdır. Nasıl ki, hamura katılan karbonat hamuru kabartırsa, zekat da varlığını artırır.”
“TEKSTİL ÖNEMİNİ KAYBETMEZ”
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Konukoğlu, Türkiye’de tekstil sektörünün hiçbir zaman bitmeyeceğine işaret etti. “Tekstil ölüye de gerek, diriye de. Doğan da tekstil ürününe sarılıyor, ölen de. Pamuk üreticisi olduğumuzdan dolayı tekstil bizim için daha anlamlı. Tekstilin tarihsel sürecine baktığımızda bu sektördeki avantajımızı daha iyi görüyoruz. Hepinizin bildiği üzere bir zamanlar tekstil denilince İngiltere akla gelirdi. Daha sonra bayrağı Fransa devraldı. Ne zaman ki, bu ülkelerin sömürgeleri ellerinden gitti, tekstil sektöründe de bittiler. Daha sonra tekstilde önderliği alan İtalya ve ardından Türkiye, başarıyla sektörde yer alıyorlar. Pamuk üreticisi olduğundan dolayı kolay kolay da bayrağı kimseye devretmezler. 2000’li yıllara girilirken herkeste Çin korkusu vardı. Hep söyledim, yine söylüyorum. Her Çinli bir tane fazla giysi giymeye başlarsa, ithalatçı olur demiştim, oldu da. Biz Çin’e tekstil ürünü ihraç ediyoruz. Gün gelecek her ülkenin tekstili ancak kendine yeter olacak. Türkiye tekstilde marka olmuştur, daha da iyi olacaktır.” Bir soru üzerine, tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinden dolayı verimli üretim yapılamadığını, sektörde tarım makinaları kullanımının yeterli olmadığını anlatan Konukoğlu, tarım arazilerinin bölünmemesi için düzenleme yapılmasını istedi.
“İŞİN HİLESİ DÜRÜSTLÜKTÜR”
“Rahmetli babam, ‘işin hilesi dürüstlüktür’ derdi. Dürüst olan her zaman kazanır” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Çok kazanmak isteyenin dürüst olması yeterli, dürüstlük dışında başka bir yöntemi denemesine gerek yoktur. Mutlu olmanın yolu, daha başarılı olanları örnek almak, sahip olduklarınıza sahip olamayanları görüp şükretmek ve zekat verip, hayır işleyerek toplumla paylaşmaktır. Hiçbir zaman geç kaldım demeyin. Bir işe başlamak için hiçbir zaman geç kalınmamıştır. Babam, ‘başladığın gün, en erken gündür’ derdi.”
tekstilteknik.com