Erkek giyim markası Süvari, mağaza sayısını 2017'de 300'e çıkarmayı hedefliyor.
Erkek giyim markası Süvari, mağaza sayısını 2017'de 300'e çıkarmayı hedefliyor. Markanın şu an 10 ülkede toplam 120 mağazası bulunuyor. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı ve Süvari Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Coşkun, Bahçelievler İşadamları Derneği'nin (BİŞAD) sektörel iftar programına katıldı. Programda söz alan Ahmet Coşkun, ilk olarak TUSKON'un faaliyetlerine değindi. Kurumun dünyaya önem verdiğini, yeni bölge ve ülkelere açıldığını vurguladı. Türkiye'nin çok büyük ve atak yapan bir ülke olduğuna işaret eden Coşkun, "Ülkemizde her türlü üretim dünyanın ilkelerine uygun olup kalifiyedir. Bu üretimleri artık dünyaya açmalıyız. Bu anlamda hem ülke olarak hem TUSKON olarak büyük faaliyetlerimiz var. Bundan böyle Türkiye'nin önünü açmak için irili ufaklı tüm firmaların dışa açılıp ihracat yapması zaruri, kaçınılmaz. Onun için dışarıda yatırım yapmayı hedef olarak koymalıyız." dedi.
TUSKON'un Türkiye'nin ticaretini artırma adına gerekeni yaptığını belirten Coşkun, "Peygamberimiz (SAV) döneminde İslamiyet en çok ticaret yolu ile yayıldı. Bu nedenle bizler, şirketlerimizi büyüterek, ülkemizin koyduğu hedefleri yakalayarak, ayrıca ticareti hakkı ile yaparak değerlerimizi dünyanın dört bir yanına taşımalıyız." ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Süvari'nin serüvenini de anlatan Coşkun, şunları aktardı:
"Biz Malatya Darende'den bir aileyiz. Ailemiz oradan Çukurova'ya at ile gider, ürün satardı. Darende'nin ürünlerini Çukurova'da, Çukurova'nın ürünlerini Darende'de satardı. Yol, 500 kilometreyi buluyordu. Tabii geliş gidişler kolay olmuyor, bir ayı alıyordu. Ticaret bir dönem böyle devam etti. Sonra dedem Çukurova'ya göç etmeye karar verdi. Orada bir gıda dükkanı açtı. Bir dönem böyle devam etti. Sonra babam da belli bir yaşa geldi, dedeme tekstil girmeyi düşündüğünü anlattı. Onay alamadı. Buna rağmen kendi imkanları ile tekstile girdi ve dedemden daha iyi gelir elde etti. Bu durumu gören dedem dükkanı bıraktı, babamı teşvik etti. Ticaretimiz de arttı. Artık Ceyhan'ı aşıp Adana'nın göbeğine geldik. Toptancılığa girdik. Ardından toptancılığın yanında üretim yapma kararı aldık. Yani hem toptancılık hem fason üretim yapıyorduk. 1997'ye dek böyle devam etti. O sene marka olma ve ihracat yapma kararı aldık. Süvari adını kullanmaya başladık. Şu aşamada 10 ülkede 120 mağazamız bulunuyor. Eleman adedimiz 2.000'i aştı. Hedefimiz mağaza adedimizi 2017'de 300'e çıkarmak. Bunun yarısının Türkiye'de, yarısının muhtelif ülkelerde olmasını planlıyoruz. 2023'te de mağaza adedimizin bini bulması arzumuz. Umuyorum bunun 700'ü dünyada, 300'ü Türkiye'de olacak."
Küçük ve orta ölçekli şirketlere kendi gelirleri ile büyümelerini tavsiye eden Süvari Yönetim Kurulu Başkanı, yatırımlarda başarının hedeflere bağlı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Hedeflerimiz olmalı, bahanelerimiz olmamalı. Hedef koymak, eylemde bulunmak ticarette önemli. Tabii bu hedeflerin yazılı olması da önemli. Eğer gözümüzü hedeften ayırırsak bahanemiz olur. Bu bahaneler hedeflerden bizi geri koyar. Hedefler olacak ama bahaneler olmayacak. Bunu yaparken değişime ayak uydurmalı, yenilenmeliyiz. Yine olumlu olmalıyız. Dünyada çok kötü olaylar oluyor. Bunlar devam ederken kendi görevimizi yapmalıyız. Bunun için mutlu olabilmeliyiz. Yine vakit yönetimini bilmeliyiz. Yine global olmalıyız, bu irili ufaklı şirketler için geçerli. Global bakamadığımızda yerelde de kalmamız mümkün değil. Yine erteleme hastalığından kurtulmalıyız. En mühimi bireylerin değil ülkenin zenginliğine odaklanmalıyız."
BİŞAD Başkan Vekili Mustafa Kemal Kahya da derneklerinin çalışmaları hakkında bilgi vererek, mağdurların yanında yer aldıklarına temas etti. Somali anılarından söz eden Kahya, ülkede büyük ilgi gördüklerini, önemli olaylara tanık olduklarını kaydetti.
Programının sonunda Kahya, Ahmet Coşkun'a plaket takdim etti.
(Haberler.com)