Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Mesleki eğitimde tekstil mezunlarının istihdamı artacak

MEB ile Türk Tekstil Vakfı arasında yapılan iş birliğiyle tekstil alanında eğitim gören öğrencilerin sektörde istihdamları kolaylaşacak. Öğrencilere işletmelerde beceri eğitimi, staj imkânı sağlanacak ve bu okullardaki öğretmenlere sektörde iş başı eğitimleri düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEBtekstil alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü yetiştirmek, mezunların istihdama erişimini artırmak ve sektörün rekabet kabiliyetini yükseltmek amacıyla Türk Tekstil Vakfı ile iş birliğine gitti. Eski Milli Eğitim Bakanlarından Türk Tekstil Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Emiroğlu ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özertarafından mesleki eğitimle ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

MEB ile Türk Tekstil Vakfı ve Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından daha önce imzalanan protokol kapsamında Adana, Kayseri ve Tekirdağ'da mesleki ve teknik Anadolu lisesi ve pansiyonları inşa edildi, donatımları gerçekleştirilerek MEB’e hibe edildi. İmzalanan protokolle bu okulların atölye ve laboratuvarları da yeni teknolojilerle güncellenerek donatılacak, öğrencilere işletmelerde beceri eğitimi, staj imkanı sağlanacak ve bu okullardaki öğretmenlere iş başı eğitimleri düzenlenecek. İş birliğiyle ayrıca tekstil bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin öğretim programları ve eğitim materyalleri sektörle birlikte güncellenecek. Bu alanda başarılı öğrencilerin projeleri desteklenecek. Öte yandan, mesleki ve teknik eğitime yönelik kariyer günü, rehberlik, yarışma gibi farkındalık faaliyetleri düzenlenecek.

SEKTÖR HEDEFİ, 30 MİLYAR DOLAR DIŞ TİCARET
Türkiye'ye 2018'de 26 milyar dolar ihracat geliri kazandıran hazır giyim ve tekstil sektörü, 17 milyar dolar dış ticaret fazlası vererek dış ticaret açığının büyümesine engel oldu. 1970 yılında 4 milyon dolar ihracatla başlayan ve 15 milyar dolara ulaşan sektörün dış ticaretinin 2030'a kadar 30 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

hurriyet.com.tr