Openet Kumaş Nedir?

Open end esasında bir iplik üretim sistemidir. Okunuşu sebebiyle ülkemizde openet olarak yuvarlanmaktadır. Bu yazımızda openet kumaş nedir ve özellikleri nelerdir sorularını cevaplayacağız.

Openet Kumaş Nedir?

Kumaş aslında bir iplik üretim türü olduğu için öncelikle bu sistemden bahsedelim. Open end iplik türü günümüzde ring iplik sisteminden sonra en çok kullanılan sistemdir. Open end iplikler genel olarak hacimli yapıdadır. Hava geçirmesi ve ısıyı tutması ring ipliklere göre daha iyidir. Bunun yanı sıra kumaş bükümlerinden dolayı daha iyi esner. Ring kumaşlara nazaran daha düzgün ve pürüzsüz iplik üretilmiş olur.

Open End İplik Özellikleri Nelerdir?

  • Ring iplik türüne göre işlem aşamaları daha azdır. Bu sebeple maliyeti daha düşük olan bir kumaştır.
  • Elastik, hacimli ve emici bir ipliktir.
  • Atkı ve çözgü ipliği olarak kullanılabilmektedir.
  • Dayanıklılık gerektiren sektörlerde çok fazla tercih edilmeyen bir iplik türüdür.
  • Open end iplik kullanımı her geçen gün artmaktadır. Günümüzde spor giyim, çocuk giyim, pantolon, ev tekstili ve dekoratif ürünlerin imalatında tercih edilebilmektedir.

Openet Ne Demek?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi open end aslında bir iplik üretim sistemidir. Bu şekilde üretilen ipliklerden elde edilen kumaşlara da openet kumaş denmektedir. Open end kelimesi ingilizce bir kelimedir ve dilimize “açık uç” olarak çevrilebilir. Ancak sektörde orjinal ismi olan open end kelimesi kullanılır. Sizde dayanıklılık gerektirmeyen bir işiniz için kumaş arıyorsanız gönül rahatlığı ile open end kumaşları tercih edebilirsiniz.

Bu yazımızda openet kumaş nedir ve open end iplik özellikleri nelerdir sorularını cevapladık. Bu iplik türünün ring iplik türüne göre farklarını listeledik. Bu iplik türleri ile ilgili paylaşmak veya eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz.

 

İplik hakkında daha detaylı bilgi almak için; Kaynak

 

 

Nedir

Open End Kumaş Fiyatlarıopen-end ve ring iplik farkı

https://izmirnehirkumascilik.com/openet-kumas-nedir/