Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” konulu toplantıların üçüncüsünde perakendeciler ile okul temsilcileri bir araya gelerek meslek liselerinin sahaya uyumu konusunda fikir alışverişinde bulundular.
Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Meslek Lisesi Memleket Meselesi" konulu toplantıların üçüncüsünde perakendeciler ile okul temsilcileri bir araya gelerek meslek liselerinin sahaya uyumu konusunda fikir alışverişinde bulundular.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın önderliğinde, mesleki eğitim ile iş dünyası arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Meslek LisesiMemleket Meselesi" toplantıları devam ediyor. Perakende sektörü ile okul temsilcilerinin bir araya geldiği üçüncü toplantıda, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Sektör temsilcileri, perakende sektöründe dil bilmenin önemine dikkat çekerek güler yüzlü personelleri tercih ettiklerini dile getirdi. Çırak bulmakta zorlandıklarını kaydeden sektör temsilcileri, stajyer öğrencileri yanlarında görmek istediklerini belirttiler. Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı başkanlık ettiği toplantıya, Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Balcı'nın yanı sıra sektör ve okul temsilcileri katıldı.
"DİL BİLMEK SON DERECE ÖNEMLİ"
Sutiş Yöneticisi Nurettin Doğru, "Bölgemiz turizm bölgesi. Dil bilen bilinçli eğitim almış insanlarla çalışmak büyük önem arz ediyor. Turizm meslek okullarından bize yönlendirme olsa çok yerinde olur. Özellikle hafta sonları stajyerler bize yönlendirilebilir. Özellikle aradığımız kimse kendini iyi yetiştirmiş olması lazım. Dil bilmesi son derece önemli. Ancak öncelikle güler yüzlü olması lazım" dedi.
"ÖMÜRLÜK USTALAR YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ"
Karaköy Güllüoğlu adına konuşan Murat Güllü ise, "Üretim ayağında ömürlük ustalar istiyoruz. İşe devamlı bakacak insanlara önem veriyoruz. Bizim için insanlar çekirdekten yetişmelidirler. Çalışanlarımızın eğitimleri son derece önemli. Kaldı ki hijyen ve gıda güvenliği konusunda okullardan gelenler eğitimliler ancak devamlı değiller. Diğer bir aşama olan satış aşamasında ise dil bilmek ve güler yüzlü olmak öne çıkıyor. Biz açıkçası çırak bulmakta zorluk çekiyoruz" diye konuştu.
"GÜLER YÜZ DE DİL KADAR ÖNEMLİ BİR ETKEN"
Hacıbekir Lokumları adına toplantıya katılan Mustafa Kılıç da, "Perakende sektöründe stajyer bulmakta zorlanıyoruz. Bu sektörde güler yüzlü olmak çok önemli. Tabii ki biz de asık suratlı eleman istemiyoruz. İş bulamayanlar, boşta kalanlar, bu sektörü seçiyorlar. Bu, böyle olmamalı. Belirli bir eğitim neticesinde yapılan işler olması lazım. Biz stajyer öğrencileri yanımızda görmek isteriz" dedi.
"FİRMA YETKİLİLERİ ÖĞRENCİLERE GERÇEK HAYAT İÇİN AKTARIMDA BULUNMALI"
Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Bülent Gülen ise "Ben öğrencilerin okullardaki eğitimin dışında hayatın içinde de hazırlanmasını diliyorum. Firma yetkilileri, zaman zaman okullardaki öğrencilere aktarımlar yapmalıdırlar. Bunun hem firmalar açısından hem de öğrencinin gerçek hayat şartlarını görmeleri bakımından büyük faydaları olur" şeklinde konuştu. - İSTANBUL