Pijamalara veda edin: Evden çalışırken nasıl giyilmeli?

Corona virüs salgını nedeniyle birçok şirket evden çalışma sistemine geçti. Bu süreçte alışık olmasa da çoğu insan günlük işlerini evden halletmeye çalışıyor. Ofise giderken şıkır şıkır giyiniyoruz peki evden çalışırken nasıl giyinmemiz lazım? Uzman stilistler evden çalışan insanların öncelikle pijamalarını bir kenara bırakmaları gerektiğini söylüyor. Bakalım evden çalışma modasında nasıl bir yol izlemeliyiz?

24 Mart 2020, Salı 16:30 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
  •  
  •  
  •  
Abone Ol Google News

 

 

Çoğu firmanın corona virüs salgını nedeniyle evden çalışma sistemine geçtiğini söylemiştik. Firmalar genellikle görüntülü konuşma konferansları ile çalışanların birbiriyle iletişim kurmasını istiyor.

İngiliz stilist Susie Hasler, evden çalışma sisteminde herkesin uyması gereken gardırop kurallarını açıkladı.

Susie Hasler, "Elbette ofiste olduğumuzdan daha rahat giyinmemiz iyi bir şey ancak özenle hazırlanmak ve bir rutini takip etmek zihinsel sağlığımız için önemli. Bu sayede 'sanki işteymiş gibi' hissedip daha odaklanabiliriz. Kendinizi daha iyi ve daha üretken hissettirmenin yanı sıra, videolu görüşmeler için en azından vücudunuzun üst kısmının iyi giyinmiş olması gerekiyor. Endişe verici bir zamandayız ve bundan kurtulmak için parlak renkler giyerek ruh halinizi artırabilirsiniz. Cesur bir kolye veya güzel bir gömlek ve bir blazer giyin. Görünümüzüne dikkat edin" diyor.

 

 

 
 
 
 
 
Pijama veya eşofman giymeyin

Pijama veya eşofman giymeyin

 

Hepimiz gündelik ev hayatımızda pijama veya eşofman giyeriz. Ancak artık gündelik bir hayatımız yok yine işteyiz ancak ofisimizin yeri değişti sadece. Elbette ofiste giydiğinizden daha rahat kıyafetler giymek hakkınız. Sert bir takım giymek zorunda değilsiniz, ancak giyinerek, ruhsal sağlığımız için gerekli olan ve sizi 'çalışma moduna' sokacak rutine sadık kalıyorsunuz.

Yarı klasik giyin

Video konferans görüşmeleri için giyinme söz konusu olduğunda spikerlerden ilham alın. Birçok spiker altına kot pantolon giyer ve üstüne yani televizyonda görünecek bölgesine gömlek, kravat ve ceket giyer. Bunun nedeni izleyicinin sadece üst yarısını görmesi.

Kendinizi evinizde rahat hissetmek istiyorsanız, ancak bir günlük görüntülü konferans ve görüntülü aramalarınız varsa, bunlara hazır olmalısınız. Kolye, şık bir gömlek veya bluz ve blazer giyin. Ancak altınıza eşofman değil rahat bir kot pantolon giyin.

 

İyi renkler seçin

İyi renkler seçin

 

Evden çalışırken canlı renkler giymeniz çok önemli. Canlı renkler, ruh halinizi anında güçlendirir. Motivasyonunuzu ne kadar düşük hissederseniz, o kadar renkli giyinmelisiniz. Çok parlak kıyafetiniz yoksa, bunun yerine parlak bir ruj deneyin.

 

 

Beyaz tişörtün gücünü hafife almayın

Beyaz tişörtün gücünü hafife almayın

 

Beyaz tişört, her insanın gardrobunda bulundurması gereken bir parça. Sahip olabileceğiniz en çok yönlü ürünlerden biri ve evden çalışma rutininizde en çok ihtiyaç duyacağınız bir ürün haline gelecek. Tişörtünüzün rengi atmadığı sürece her zaman sizin şık görünmenizi sağlayacak. Kot pantolon ve kolye-eşarp ile kombinlendiğinde harika bir şıklığa kavuşabilirsiniz.

https://www.posta.com.tr/pijamalara-veda-edin-evden-calisirken-nasil-giyilmeli-haber-fotograf-2245702-5