Pike Kumaş Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Pike Kumaş Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

18 Mayıs 2022 tarihinde gönderilmiş NeHiR tarafından


Yaz aylarının favori kumaşlarından pike kumaş nedir ve özellikleri nelerdir? Pike kumaş nasıl olmalı, çeker mi, metre kare fiyatları nelerdir gibi sorulan tüm soruları bu yazımız içeriğinde cevaplayacağız.

Pike Kumaş Nedir?

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan pike kumaş, %100 pamuk ipliklerinden üretilen doğal bir üründür. Otellerde, hastanelerde yatak örtüsü olarak mutlaka karşınıza çıkmıştır. Teri emdiği için büyük oranda konfor sağlar. Ayrıca kullanımı ve temizliği de kolay bir üründür. Bu nedenle kullanımı çok yaygındır.

Pike kumaşların birçok desen ve rengi bulunmaktadır. İsterseniz sade isterseniz desenli ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Pike Kumaş Özellikleri Nelerdir?

  • Pike kumaşların genel olarak enleri 240 cm olmaktadır.
  • %100 doğal elyaflardan üretilmektedir.
  • Jakarlı, işlemeli gibi farklı model pike kumaşlarda bulunmaktadır.
  • Nefes alabilen bir kumaştır. Nem emiciliği vardır. Bu nedenle yüksek konfor sağlar.
  • Serin tutar. Bu sebeple yaz aylarının olmazsa olmazıdır.
  • Makinede düşük derecelerde yıkanabilir.
  • İlk yıkamada çekme yapabilir. Çekme oranı genel olarak %5 ile %10 aralığındadır. Kumaş alımlarında buna dikkat etmeniz tavsiye edilir.
  • Yatak ve koltuk örtüsü gibi alanlarda sıkça tercih edilmektedir.

Pike Kumaşı Nasıl Olmalı?

Öncelikle pike kumaş, yukarıda belirtilen tüm özellikleri karşılamalı. Özellikle %100 pamuk olmasına dikkat etmelisiniz. Kumaşın genel olarak renk kartelası geniş. Bu sebeple evinize en uygun rengi bulabileceğinize eminiz. Onun haricinde geriye ölçüleriniz kalıyor. Örneğin çift kişilik pikeler genel olarak 200×230 cm ölçüsündedir. Tek kişilik ise 160×230 cm ölçüsünde. Özellikle daha büyük isterseniz bu ölçülerin büyük boyları da bulunabilmektedir. Siz ölçüyü tamamen özelleştirmek istiyorsanız bizim gibi kumaş satıcılarından pike kumaş alarak dikim yaptırabilirsiniz.

Öneri: Pike ölçüsü için yatağın en ölçüsüne 40-50 cm ekleyerek ideal ölçüyü bulabilirsiniz. Bu sayede pike yatağın her iki tarafından 20-25 cm sarkacaktır. Eğer büyük boy pike isterseniz yatağın yerden yüksekliğini hesaplayarak ölçüye ekleyebilirsiniz.

Ayrıca dikim yapacaksanız öncesinde kumaşı mutlaka yıkamalısınız.

 

Son yıllarda bazı e-ticaret sitelerinde pike kumaş tişört satışı yapılmaktadır. Ev tekstilinin vazgeçilmez kumaşı olan pike kumaş giyim sektöründe nasıl karşılanacak merakla bekliyoruz. Bu yazımızda pike kumaş nedir, çeker mi, özellikleri nelerdir gibi soruları cevapladık. Görüş ve önerilerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere…

Nedir

izmir pike kumaşPike kumaş çeker mipike kumaş fiyat

https://izmirnehirkumascilik.com/pike-kumas-nedir/