Sabancı Holding iştiraklerinden olan ve Türkiye'nin en eski işletmelerinden SASA’nın satışı tekstil sektöründe moralleri oldukça bozdu
İsmail Gülle: “Rahmetli Sakıp Sabancı hayatta olsa SASA’yı satmazdı” şeklinde konuştu.
Sabancı ailesine ait olan ve tekstil sektörüne yönelik olarak elyaf imalatı yapan SASA Polyester A.Ş.’nin Tayland merkezli Indorama Ventures Public şirketinin Hollanda iştiraki olan Indorama Netherlands BV’ye satılacak olması; yerli hammadde kullanmak için zararı dahi göze alan tekstil sektöründe moralleri oldukça bozduğu ifade ediliyor.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) İdare Heyeti Başkanı İsmail Gülle, “Sektör olarak ücret dezavantajına karşın SASA’yı seçenek ederken, firmanın satılmasını doğru bulmuyoruz. Sakıp Ağa hayatta olsaydı satmaz, sonuna kadar direnirdi, o tüm sektöre esin verendi” diye konuştu.
Elyaf, pamuk, polyester ve viskon imalatında yıllardır varlığını sürdüren, Sabancı ailesine ait olan SASA Polyester A.Ş.’nin Tayland merkezli Indorama Ventures Public şirketinin Hollanda iştiraki olan Indorama Netherlands BV’ye 60 milyon dolar gibi değerinin altında bir rakama satılacak olması, fiyat dezavantajına rağmen yerli hammadde tüketen tekstil sektöründe moralleri alt üst etti.
Konuyla alakalı bir açıklamada bulunan İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) İdare Heyeti Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin en eski tekstil tesislerinin birinin satılmasını elem ile karşıladıklarını söyledi. İsmail Gülle, “Firmaların ithalattan etkilenmesini en üye indirmek için elyaf ithalatına vergi konulmasını sağladık. Firmalar olarak ücret dezavantajına karşın yerli malı ürünler kullandık ve SASA’yı destekledik. Bugün öğreniyoruz ki SASA, 60 milyon dolar gibi bir rakama satılmış. Sabancı ailesinin bu paraya ihtiyacı yok. Bu firma sonuna kadar yerli olarak kalmalıydı” diye konuştu.
emlakpencerem.com