Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Serdar Zabun, Başbakan'a 17 Maddelik Rapor Sundu

 

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9'uncu Ticaret Şurasına katıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşen toplantı, 15 Temmuz Şehitlerinin filminin izlenmesi ile başladı.

9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret BakanıBülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 365 oda ve borsanın yönetim kurulu ve meclis başkanlarının katılımıyla TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Şura'da, KMTSO Başkanı Serdar Zabun ile birlikte 81 ilden 81 sözcü özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini Başbakan Yıldırıma iletti.

Toplantıda güçlü bir teşvik sistemine ihtiyaç olduğunu kaydeden KMTSO Başkanı Serdar Zabun, "Ülkemizin yeni ve güçlü bir yatırım teşvik sistemine ihtiyacı hepimizin malumudur. Kahramanmaraş'ın 5084 sayılı teşvik yasasında ortaya koyduğu olağanüstü başarı ortadadır. Benzer kapsamda bir teşvik sistemi ile Kahramanmaraş yatırım, istihdam ve ihracat başarısından çok daha fazlasını taahhüt etmektedir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'a, "Kahramanmaraş Ekonomisinin Makro Sorunları ve Çözüm Önerileri" adı altında 17 maddelik bir klasör sunan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun şöyle konuştu: 

"Sanayi yatırımlarının artırılması ve organize sanayi bölgelerinin çoğaltılması bakımından orman vasfını kaybetmiş, belli bir büyüklüğe sahip arazilerin organize sanayi bölgelerine açılabilmesi sağlanırsa, inanıyoruz ki, hazine arazisi sorunu yaşayan birçok bölgemizde ciddi bir sanayileşme potansiyelini harekete geçirmiş oluruz. Kahramanmaraş'ta, 5 bin dekar tekstil ihtisas organize sanayi Bölgesi'nin komşusu olan 25 bin dekar orman vasfını kaybetmiş arazi buna en büyük örneklerden birisidir. Kahramanmaraş'ın lokomotif sektörü tekstilin en büyük problemi olan pamuk ipliği ithalatı her geçen gün artmaya devam etmektedir. Amerikan pamuğunda yüzde 3 ek maliyete katlanan tekstil sektörünü rahatlatmak adına pamuk ipliği ve ham kumaş ithaline de ek vergi uygulanmasının çok verimli sonuçları olacağını düşünüyoruz. Çırçır işletmelerinin devlet destek ve teşvikleri ile modernize edilmesi sektörün kalitesini yükseltecektir. Tarım işletmeleri açısından da, pamuk destekleme sisteminin revize edilerek, çiftçiye kütlü pamuk yerine balya pamuğa destek verilmesi, desteklerin adil dağıtılmasını sağlayacaktır.

Bu arada, ilimizde tarımsal altyapının güçlendirilmesi için Adatepe Barajı'nın faaliyete geçirilmesi çok büyük önem arz etmektedir." - KAHRAMANMARAŞ