Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kadın mahkumların kaldığı bölüme tekstil atölyesi kuruldu.
Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kadın mahkumların kaldığı bölüme tekstil atölyesi kuruldu.
Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan kadın hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması ve meslek edinmeleri amacıyla, kamu ile özel sektör işbirliği kapsamında tekstil atölyesi kuruldu. Tekstil atölyesinin açılışına Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Fahrettin Celalettin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İcral, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesi konuşan Vali Alim Barut, "İnsanın her yerde belli yaşlarda çalışması gerekir. İnsanoğlunun her zaman eğlenecek, stres atacak ve ruhunu dinlendirecek mekanlar bulması gerekir. Bugün hem ekonomiye hem aile bütçesine katkı sağlayacak, meslek öğretecek kamu-özel sektör işbirliğinin güzel bir yansıması var. Bu faaliyetler sayesinde insanımız dışlanmadan, birbirine yabancılaşmadan yaşayacaktır" dedi.
Belediye Başkanı Sami Aydın ise “Gerçekten hapishanelerimizde kalan çok sayıda vatandaşımız var. Çeşitli nedenlerle buralara yolu düşmüş insanlarımız var. İnsanların burada kaldıkları sürede meslek edinmeleri ve kendilerini geliştirmeleri açısından bu tür atölyelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bunu özel sektörle birlikte yürütüyor olmak da ayrı bir güzellik. Burada en büyük problem zaman problemi. Eğer insan boş olursa, yapacak bir işi olmazsa, bir saat onun için bazen bir günden daha fazla gelir. Ama meşgul olursa, çalışırsa zamanın nasıl geçtiğini bilemez. Bir bakar ki günü dolmuş, tezkereyi almış ama çıktığı zaman ben ne yapacağım derdi olmaz. Çünkü elinde bir mesleği olur. Belli bir alanda kendisini geliştirmiş olur ve dışarıya çıktığı zaman yeniden suç işleyecek olaylara mehil etmez. Tam tersi belki de üreten, pazarlayan ve pazarladığını hem aile ekonomisine, hem ülke ekonomisine sunan yetişmiş bireyler olur” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Başsavcısı Murat İcral hükümlü kadınların ekonomiye katkı sağlayacaklarını belirterek, "Tekstil atölyemizi özel ve kamu sektörü iştirakiyle faaliyete geçiriyoruz. Hanım kardeşlerimiz burada çalışacaklar. Öncelikle bu işi öğrenecekler, öğrenmiş olmaları buradan tahliye olduktan sonra bu işi yaparak geçinmelerini temin etme olanağı sağlayacak. Burada bir şeyleri öğrenecekler, yapacaklar. İnsan ürettiği zaman daha iyi oluyor, hayatı daha güzel oluyor, hayata daha olumlu bakıyor. Bu durum, topluma tekrar kazandırılmalarına, adapte olmalarına fayda sağlayacaktır. Hem kendi ekonomileri hem de ülkemiz ekonomisi için katkı sağlayacaklarını umuyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tekstil atölyesinin açılışı gerçekleştirildi. Vali Alim Barut ve beraberindekiler daha sonra atölyeyi gezdi.
35 kadının istihdam edilerek ekonomiye katkı sağlayacağı tekstil atölyesinde mahkum kadınların iş sigortaları yapılırken, günlük 8 lira yevmiye ödeniyor.
milliyet.com.tr