Softshell Kumaş Nedir?

Softshell Kumaş Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

25 Aralık 2022 tarihinde gönderilmiş NeHiR tarafından

Soğuk havalarda tercih edilen kumaşlardan biri olan softshell kumaş nedir ve özellikleri nelerdir? Sık sorulan softshell sıcak tutar mı, nasıl temizlenir, su geçirir mi gibi tüm soruları yazı içeriğinde tek tek cevaplayacağız.

Softshell Kumaş Nedir?

Softshell kumaş, kış aylarında kullanılan su ve rüzgar geçirmez bir kumaştır. Kayak, trekking gibi kış sporlarında da softshell sık tercih edilmektedir. İşçi kıyafetlerinde veya günlük yaşamda kullanılabilir. Motorcularda rüzgar ve yağmur sebebi ile tercih etmektedir. Ancak profesyonel motor ekipma

Softshell üç farklı katmandan bir araya gelen yapay bir kumaştır. Kumaşın içerisinde polyester ve poliüretan üretimi kumaşlar bulunmaktadır. Dış yüzeyinde su kaydırıcı özellik bulunmaktadır. Kumaşın iç yüzeyinde sıcaklığı sağlamak amacı ile polar kullanılmaktadır. Her softshell kumaş aynı değildir. Kaliteli olduğunda çok sıcak tutan, rüzgar ve su geçirmeyen üst düzey bir kumaştır. Ancak piyasada kalitesi düşük softshell kumaşlarda bulunmaktadır. Bu kumaşlarda genellikle su ve rüzgar geçirmiyor ancak çok fazla sıcakta tutmuyor. Bu sebeple ben softshell mont aldım ama üşüyorum da diyebilirsiniz.

Softshell Kumaş Özellikleri Nelerdir?

  • Dayanıklı bir kumaştır.
  • Makinede 30 derecede düşük sıkma programlarında yıkanabilir.
  • Basit lekeler silinerek de kolayca giderilmektedir.
  • Rüzgar ve su geçirmez.
  • Kışın ve bahar aylarında tercih edilmektedir.
  • Ütü gerektirmez. Genel olarak ütülenmesi de tavsiye edilmez.

Kumaş Metre Fiyatı

Sitemize uzun süredir kumaşlarla ilgili yazılar yazıyoruz. Ancak son birkaç senedir fiyat vermek konusunda tereddütlerimiz var. Çünkü 2019 ocak ayında 10 TL yazdığımız kumaş, bu yazıyı yazdığımız 2022 yılının aralık ayında 80-100 TL civarında. Bu sebeple müşterilerimiz 10 TL yazıyor burada diyebiliyorlar. Maalesef son yıllar her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de büyük fiyat değişiklikleri var. 2022 yılının Aralık ayında softshell kumaş fiyatlarının metre kare fiyatı ürün kalitesine göre 150-300 TL aralığında değişiyor. Ancak bu yazıyı okuduğunuz zaman ürünün metre kare fiyatı kaç lira olur bilemeyiz.

Bugün softshell kumaş nedir ve özellikleri nelerdir sorularını cevapladık. Kumaşla ilgili sorularınız var ise aşağıdaki formdan bize iletebilirsiniz. En kısa sürede geri dönüş yapılmaktadır.

Nedir

https://izmirnehirkumascilik.com/softshell-kumas-nedir/