Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Teknik tekstilden organik giysiler yapacak

Organik bebek giysisi ile adım attığı sektörde yoga kıyafetinden, spor kıyafetlere kadar organik spesifik ürünler üreten Seyfeli Tekstil, ultraviyole ışınlardan koruyan teknik tekstilden organik giysiler üretmeyi hedefliyor.

ARZU ALP 
 
İZMİR - Tekstil sektörüne 1980’li yıllarda adım atan, 14 yıldır da organik tekstilde büyüyen Seyfeli Tekstil, organik tekstille ilgili çalışmalarını bir adım ileriye taşıyacak. Dünya markalarına organik tekstil ürünleri üreten firma, iki yıl içerisinde kendi markasını yaratma hazırlıklarına başladı. Organik bebek giysisi ile adım attığı sektörde yoga kıyafetinden, spor kıyafetlere kadar organik spesifik ürünler üreten ve organik moda yaratan firma, ultraviyole ışınlardan koruyan teknik tekstillerden organik giysiler üretmeyi hedefliyor. 
 
Seyfeli Dış Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi Ayhan Seyfeli, fason olarak dünya markalarına yaptıkları organik tekstil üretimini kendi markalarıyla devam ettirmek istediklerini söyledi. Organik bebek giysisiyle başlayan organik yolculuğunu bugün organik modaya dönüştürdüklerini vurgulayan Seyfeli, 2 yıl sonra kendi markalarını yaratmayı ve ultraviyole ışınlardan koruyan teknik tekstillerden organik giysiler üretmeyi hedefl ediklerini dile getirdi. 
 
14 yıldır organik tekstil ürünü ihraç ediyoruz 
 
Seyfeli, Global Organik Tekstil Sertifikası (GOTS) ile 14 yıldır organik tekstil ürünleri ihracatı yaptıklarını belirterek, “Almanya ve Hollanda ile başladığımız dış pazar yolculuğumuz şimdi ağırlıklı Fransa ve İngiltere olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine yayıldı. Ayrıca ABD’ye de ihracat yapıyoruz. Üretimi MTK Tekstilciler Çarşısı’nda gerçekleştiriyoruz. Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni fabrika yatırımı yaptık. Buraya taşınınca tasarım ve markalaşma çalışmalarımızı hızlandıracağız. 2015’ten itibaren kendi markamız ile ihracat yapar hale gelmeyi hedefl iyoruz. Bunun yanında ultraviyole koruma sağlayan teknik tekstil ürünleri de üretmek istiyoruz” dedi. 
 
Dünyada her alanda yaşam tarzına hitap eden organik modanın yaygınlaştığını vurgulayan Seyfeli, “Ekolojik denge giderek bozuluyor. Geleceğe yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevreye zarar vermeden üretim yapmak çok önemli. Organik tekstil üretirken doğaya attığınız atık da organik oluyor. Ekolojik olarak sürdürülebilir, doğa ile dost malzemelerin üretilmesine de olanak sağlıyor” dedi. 
 
Organik tekstile talep hızla artıyor 
 
Üretiminde doğaya zarar vermeyen, insan sağlığına da başta kanserojen etki olmak üzere hiçbir olumsuzluk yaratmayan, geri dönüşümü olan ürünlere organik hazır giyim ürünleri dendiğini hatırlatan Seyfeli, “Ciltle teması olan hazır giyim ürünleri, eğer organik değilse ve üretiminde insan sağlığına zararlı kimyasallar kullanılırsa, cildin gözenekleri içinden ter yoluyla kana karışıyor. Bu kimyasallar, kanserojen etki yaparak zamanla kansere neden oluyor. Bu nedenle organik hazır giyim ürünlerine talep, dünyada hızla artıyor” diye konuştu. 
 
Dış pazarda talep çok güçlü 
 
Yurtdışında ekolojik tekstile talebin ve üretimin arttığını dile getiren Seyfeli, “Yurtiçinde bu talep çok belirgin bir şekilde oluşmadı. Bu ürünlerin fabrika çıkış maliyeti 10 euro, Avrupa’da satış fiyatı 30 euro civarında. Türkiye’de buna yönelik alım gücü de oluşmadı. Bu nedenle ihracata yönelik çalışıyoruz. Dış pazarda talep çok güçlü. Organik üretim talebi nedeniyle arzı da arttıkça fiyatlar düşüyor. Türkiye’de de üretimin artması ile fiyatlar düşecektir” dedi.
 
'Organik pamuğa alternatifler arıyoruz'
 
Türkiye’nin pamuk üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu ve Made in Turkey etiketli organik pamukları kullandıklarını söyleyen Seyfeli Dış Ticaret Limited Şirketi sahibi Ayhan Seyfeli, “Türk pamuğunu tercih ediyoruz. Organik ipliğimizi Türkiye’deki iplikçilerden alıyoruz. Kumaşımızı kendimiz dokuyoruz. Bazı zamanlarda organik iplik bulmak zorlaşıyor. Önümüzdeki yıllar GAP’ın organik pamuk projesiyle daha ucuz pamuk bulacağız. Organik pamuğa yeni alternatifl er arıyoruz. Organik moda organik pamukla olmaz. Organik belgeli ipekle, ketenle de üretim yapacağız” diye konuştu.  
 
dunya.com