ETF Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen, baskı konusunda Türk tasarımcılar ile Ar-Ge çalışmalarında ciddi başarılara imza attıklarını söyledi.
Can Dikmen, "Dünyada her yıl düzenlenen ve tekstil alanında Nobel sayılabilecek 'Best Of Show' yarışmasında 6 kez üst üstü ödül aldık. 16 kategoride verilen ödülü ABD dışından ilk kez ETF Tekstil olarak biz kazandık" dedi.
Dikmen, uzun yıllar fason üretim ile anılan Türk tekstilcilerinin, son yıllarda inovatif çalışmaları ile de dünyada ses getirdiğini ifade ederek, hazır giyim ve tekstilde Çin'in tekelini kıran Türk tekstilcilerinin, Ar-Ge çalışmaları ile 'tekstil inovasyonu' alanında bir numara olan ABD'ye dahi kafa tuttuğunu anlattı.
Dünyada her yıl düzenlenen ve tekstil alanında Nobel sayılabilecek 'Best Of Show' yarışmasında 6 kez üst üste ETF Tekstil olarak ödül kazandıklarını bildiren Dikmen, 16 kategoride verilen bu ödülü ABD dışından ilk kez kendilerinin aldığını söyledi.
Dikmen, Nike ve Adidas gibi dünya markalarına da baskı konusunda ders verdiklerini anlatarak, baskı konusunda Türk tasarımcılar ile Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ve ciddi başarılara imza attıklarını kaydetti.
Yalnızca basic tişört üretimi ile faaliyet gösterdiklerini belirten Dikmen "Yılda 8 milyon tişört üretiyoruz. Yıllık ciromuz 20 milyon dolar civarında. Yaptığımı işlerin dünya nezdinde değere layık görülmesi bizim için bir gurur kaynağı" dedi.
- "Levis'e inovatif kot ürettik"
Nike ve Adidas gibi dünya markalarına baskı konusunda ders verdiklerini vurgulayan Dikmen, "Baskı çeşitlerimiz ve tarzlarımız için bu dev şirketlere tasarımcılarımız gidiyor. Yaptığımı işlere hayranlıkla bakıyorlar. 15 yıldır Nike ile çalışıyoruz. Kendi alanımızda Nike'nin en önemli ortağıyız. Nike dünyada 400 şirket ile çalışıyor. Not vermek gerekirse biz bir Türk şirketi olarak ikinci sıradayız. Yılda bu markaya 4-5 milyon ürün üretiyoruz" ifadelerini kullandı.
Basic tişört dışında yine bir dünya markası Levis ile de çalıştıklarını ifade eden Dikmen, kotların kalça kısmına baskı yaptıklarını anlattı.
Dikmen "Bu tekniği dünyada ilk kez bir yaptık. Levis'e 1 milyon adet baskı yaptık ve bu ürünler dünyanın her yerine gidiyor" diye konuştu.
Tekstil dışında turizm yatırımlarının da bulunduğunu belirten Dikmen, Erzurum Palandöken'de Xanadu Otelinin de yatırımcısı olduklarını söyledi.
Dikmen, atıl durumda bulunan oteli 1 milyon dolara satın aldıklarını ve otele 35 milyon avro restorasyon masrafı ettiklerini dile getirerek, "2005 yılında ilk kez Erzurum'a geldiğimde oteli görmeden satın aldım. Bu bölgenin potansiyelinin farkındaydım. Palandöken'de 5 tesis bulunuyor. Yıllık 200 bin misafir ağırlıyoruz. Bu rakam ile Palandöken'de en fazla misafiri ağırlayan otel olduk. Burada hizmet kalitesi ve kayak merkezimizin büyük payı var. En son teknoloji kullanarak inşa ettiğimiz tesisimiz de suni kar üretimi bile yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA