UTİB, Ar - Ge ve inovasyonda öncü rolünü 2015'te de sürdürecek.
Katma değeri yüksek ihracat için, firmaları Ar-Ge ve inovasyona teşvik etme vizyonunu üstlenen Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), tekstil konfeksiyon sektöründe geleneksel hale getirdiği proje pazarı ve tasarım yarışmalarını 2015 yılında da sürdürecek.
,
2015 yılı nisan ayı içinde finalleri gerçekleştirilecek etkinliklerle ihracatçıların beklentilerine uygun, rekabetçi ve katma değer sağlayacak projeler ödüllendirilecek.
Günümüzde ihracatçı sektörlerin geleceğin dünyasında yerlerini alabilmeleri için ürünlerini çağın gereklerine göre projelendirmesi ve tasarlaması; 2023 ihracat hedefine giden yolda önemli bir aşamayı tanımlıyor. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) geleneksel hale getirdiği AR - Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması etkinliklerini; 2015 yılında da Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) koordinatörlüğünde ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında organize edecek.
Proje pazarı ve tasarım yarışmalarını ayrı ayrı düzenleyen Birlik; sadece profesyonel ve akademisyenlerin değil, öğrenci ve serbest girişimcilerin de fikirlerini sunmalarına olanak sağlıyor. Proje pazarı etkinliklerinde katılımcılar fikirlerini bütçe, hedef kitle, ihracat ve satış potansiyeli gibi tüm aşamalarıyla proje olarak sunarken, tasarım yarışmasında ise tasarlanan yeni bir ürün son haliyle sektör profesyonellerinin beğenisine sunuluyor. UTİB
tarafından düzenlenecek proje pazarı ve tasarım yarışması nisan ayında finallerini yapacak.
UTİB Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması
Bugün pek çok sektörde gerçekleştirilen proje pazarı etkinliklerinin öncüsü olan UTİB Ar-Ge Proje Pazarı'na 2009 yılında 67 proje ve 145 katılımcı başvururken, geçen yıl proje sayısı 330'e, katılımcı sayısıda 2 bin 500'e ulaşılmıştı. Bu yıl, bu rakamların da aşılması hedefleniyor.
Yurtiçi ve yurtdışında pek çok akademisyen ve profesyonelin katıldığı etkinlikte, özellikle koruyucu ve askeri tekstiller, taşıt tekstilleri, inşaat tekstilleri, fonksiyonel giyim tekstilleri, banyo, havlu, perde, döşemelik, halı ürünleri gibi ev tekstili alanlarında sergilenecek projelerin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Yurt içi ve yurtdışında pek çok akademisyen ve profesyonelin katıldığı etkinlikte uluslararası platformda önemli gelişmelerin ve yeniliklerin interaktif olarak aktarıldığı, sektör için önemli adımların atıldığı, tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin gelecek vizyonuna ışık tutan 'UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar- Ge Proje Pazarı'nda geçmiş dönemlerde sunulan projelerden bir çoğu devlet desteği almıştı.
patronlardunyasi.com