Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Tekstile Can Veren Terbiyeciler, Mehmetçiğe Kan Veriyor

Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği geçen yıl başlattığı Kızılay'a kan bağışı kampanyasını bu yıl da Mehmetçiklerimiz için yapıyor.

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olan tekstilde hammaddenin tedariğinin öncesindeki süreç olan baskı, boyama ve yıkama gibi işlemleri gerçekleştiren tekstil terbiye sektörü "Tekstile Can Veren Terbiye Sanayicileri Mehmetçik İçin Kızılay'a Kan Veriyor" sloganıyla kan bağışı kampanyasına başladı.

Geçtiğimiz sene ilkini gerçekleştirdikleri yardım kampanyasında 800 ünite kan toplayarak Trakya bölgesinde gerçekleştirilen en ciddi kan bağışı etkinliklerinden birini yaptıklarını belirten Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) Başkanı Vehbi Canpolat, "Kızılay'ın kan stokları azalıyor. Kan vermek toplumsal görevlerimiz arasında yer alıyor. Herkesin kana ihtiyacı olacak. Önemli olan o kana ihtiyaç kalmadan harekete geçmek. Bu süreçte bizim gibi sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Bu sene de Zeytin Dalı harekatı nedeniyle gerçekleştirdiğimiz kampanyaya "Tekstile Can Veren Terbiye Sanayicileri Mehmetçik İçin Kızılay'a Kan Veriyor" adını verdik. 1994 yılında faaliyetlerine başlayan derneğimizin 98 üyesi bulunuyor. Bu üyelerin tamamı sektörümüze yön veren firmalardan oluşuyor. Ağırlıklı olarak Trakya bölgesinde kümelenen derneğimizden Kızılay'a bu sene 2 bin ünite kan tedarik etmeyi hedefliyoruz. Çalışanlarımızın hepsinin kan grubunu biliyoruz, Kızılay'ın acil kan ihtiyacı olduğunda tedarik etmelerine de yardımcı oluyoruz" dedi.

DÜNYADA İLK 3'TEYİZ

Tekstil terbiye alanında Türkiye'nin en büyük üç oyuncudan biri olduğuna vurgu yapan Canpolat, "Tekstil terbiyecileri olarak ülkemizde 150 bin kişilik bir istihdam sağlıyoruz. Ham kumaş bize geldiğinde kilosu 4 dolar civarındaysa biz işledikten sonra mamul kumaş haline geldiğinde 10 dolarlar seviyesine çıkarıyor ve çok ciddi bir katma değer yaratıyoruz. Tekstil sektörünün dinamosunu biz oluşturuyoruz. Bir ülkenin tekstil terbiye sektörü iyi değilse o ülke tekstilde ancak fasoncu olur. 2017 yılında ülkemizin 18 milyar dolar civarında konfeksiyon ihracatı, 10 milyar dolar civarında bir kumaş ihracatı, yaklaşık 30 milyar dolarlık da bir iç piyasa tüketimi oldu. Sektörümüz geçtiğimiz yıl yaklaşık 60 milyar dolarlık bir ticaret gerçekleştirmiş ve bununda neredeyse tamamını biz temin etmiş bulunuyoruz. Dünyada kapasite olarak Çin ve Hindistan'dan sonra 3'ncü sıradayız. Bulunduğumuz coğrafya ve Avrupa'da en büyük kapasiteye sahip biziz. Doğal elyaf dediğimiz pamuk ve viskon iplikten yapılan örme kumaş terbiyesinde dünyanın en başarılı ülkesiyiz" diye konuştu.

haberler.com