Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Timsan Tekstil Makinelerinin Ömrünü Uzatıyor

Milyon dolarlık tekstil makinelerinin kullanıldığı sektörde, yedek parçalar ve yan sanayi ürünler yadsınmayacak ihtiyaçları karşılıyor. Timsan İstanbul’daki üretim tesisinde ürettiği vakumlu tabancalar ile makinelerde biriken ve üretim sürecini olumsuz etkileyen elyafları temizliyor. Tekscleaner markası ile üretilen tabancalar üretim kalitesini artırıyor. Vakumlu temizleme tabancalarının dışında kanca üretimleri de yapan Timsan, kullanışlı yedek parçalar sunuyor.  Makine çalışır halde iken kullanılabilen, herhangi bir enerjiye ihtiyaç duymayan tabancalar, yurtdışına da ihraç ediliyor.  1983 yılında kurulan firmanın ihraç pazarları arasında, Almanya, İtalya, Özbekistan, İran, Suriye, Romanya, Vietnam gibi çeşitli ülkeler bulunuyor. Yedek parça ve yan sanayi ürünleri konusunda hizmet veren firmayı üretim tesisinde ziyaret ettik. Firmanın Genel Müdürü Zennun Koç firmanın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Makinenin Durması, Vakit ve Nakit Kaybı

1957 yılından bu yana meslekte yer aldığını belirten Zennun Koç, tecrübesi ile tekstil sektörüne faydalı olmaya çalıştığını vurguladı. 1983 yılında üretim faaliyetlerine başladıklarına işaet eden Koç; “30 yıldır ana imalat ürünümüz olan vakumlu elyaf temizleme tabancası ile üreticilerin teknolojilerine yaptıkları yatırımı, korumayı amaçlıyoruz” dedi. Tekscleaner markası ile tamamen kendi özgün tasarımlarını ürettiklerini belirten Koç; “Ürünlerimizin kullanılması sonucunda, tekstil makinelerinde gözle görülür oranlarda artan kullanım ömrü söz konusu. Tekstil makineleri her ne kadar özel üfleme ve emme tesisatı ile donatılmış olsa da birçok yerinde elyaf birikmesi engellenemiyor. Zamanla biriken bu gereksiz maddeler makineyi zorlamaya başlıyor. Deliklerin tıkanmasına ve kalitenin bozulmasına yol açıyor. Makineyi durdurup temizlik yapmak önemli bir vakit kaybı da olduğu için, makine çalışır halde hizmet veren vakumlu elyaf temizleme tabancaları, üreticilere önemli bir çözüm olarak sunuluyor.”

1965’li yıllarda grang mili ve paslanmaz vanayı da tasarladığını anlatan Koç, sektöre sundukları pratik çözümler ile hizmet sunmaya devam edeceklerini dile getirdi. Çalışmaya başladığı ilk yıllardan beri sektöre her dönem yenilikler ve çözümler sunma hedefinde olduklarının altını çizen Koç, elyaf temizleme tabancasının flatör, bobin, garnet, droset, örgü, hazırlama, ring ve triko makineleri temizliğinde kullanıldığını hatırlattı.

Hiçbir Güç Kaynağına İhtiyaç Yok

Firmanın şu anda vakumlu elyaf temizleme tabancası dışında, sürgülü kanca, sarı kanca ve muhafazalı kanca üretimi yaptığını da belirten Koç, bu alanlarda önemli firmalara satışlar geçekleştirdiklerini söyledi. Özellikle elyaf temizle tabancasının dünyada hava ve elektrikle çalışan örneklerinin olduğunu da ifade eden Koç; “En kullanışlı tabancayı biz yapıyoruz. Tabanca tamamen mekanik olarak çalışan bir yapıya sahip, hiçbir enerji ya da ek güç kaynağına gerek kalmadan, kullanılabiliyor” dedi.

Türkiye’deki tekstil firmaların birçoğuyla çalıştıklarını vurgulayan Koç sözlerini şöyle tamamladı; “ Aynı temelde tabancalar Avrupa’da yer alıyor ancak onların pahalı olmasının yanında ek bir güç kaynağı ile çalışma zorunluluğu var. Çalışma sistemi olarak birbirine benzeyen bu makineler Avrupa’da 110 Euro civarında satılıyor. Ancak biz bunu 33 TL’ye müşterilerimize sunuyoruz. Türkiye’de bu alanda çalışan tek imalatçı olarak, ithalatı engellemek istiyoruz. Üretimimizin yüzde 30’luk kısmını ihraç ediyoruz. Üretimimizde sınır yok ne kadar talep gelirse o düzeyde üretim yapıyoruz. Aynı zamanda ürünün tasarım belgesine de sahibiz.”

TEXTOTEX