Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Tül Perde Kullanımında Püf Noktalar

 

Son yıllarda tül perde çeşitlerinin sayısının hızla artmasını ithal kumaşların giderek daha da yaygınlaşmasına bağlayabiliriz. İthal çeşitlerin yanısıra yerli dokumalar ise hiç de küçümsenecek gibi değil. 

Fiyatları bir hayli yüksek olmasına rağmen en gözde olan kumaşlar; keten, organza ve doğal dokuda olanlar. Küçük desenli ve pamuklu kumaşlardan yapılmış tül perdeler ise daha çok rustik tarzdan hoşlananlar için öneriliyor. 

Aksesuarlarda ise; tül perde aksesuarları son yıllarda en az tül perdeler kadar önem taşımaya başladı. Aksesuarlar tüller kadar özenle seçildiğinde tamamlayıcı olmanın yanısıra hoş bir görüntü ve gerektiğinde işlevsellik taşıyor.

Tül perdelerinizi iki yanda toplamak istiyorsanız, pamuklu iplikten yapılmış kalın kordon ve püsküllerden yararlanabilirsiniz. Bundan başka; korniş başları da perdenizin havasını tamamen değiştirebiliyor. Piyasada korniş başları modelleri çok fazla olmamakla beraber otantik modellere fazlasıyla rastlanıyor. 

Özellikle tercih edilen malzemeler; Bronz ve ferforje. Daha ağır ve klasik dekorasyondan vazgeçemeyenler ise varaklı modelleri kullanıyor. 

Tül Perde Kullanımında Püf Noktaları; 

Tül perde alırken pencere ve duvar ölçüsünü kendiniz almayın. Ufak bir yanılgı sizi üzebilir. Perdeyi nereye veya kime diktirecekseniz ölçüyü onun almasını isteyin. 

Perde satın almadan önce modelini tespit edip, (drapeli, pilili vb.) ona göre kumaşınızı satın alın. 

Tül perdenizi asla sıcak suda yıkamayın. Çamaşır makinenizin perde veya (hassas kumaş) programını kullanın. 

Çok narin kumaşlar için kuru temizlemeden yararlanın. 

Doğal, pamuklu ve keten kumaşlar yıkanınca çekebilir. Perdeyi, çekme payını hesaplayarak satın alın ve diktirmeden önce mutlaka bir kez yıkayın. 

Polyester ve sentetik tüllerinizi makineden çıkardıktan sonra nemli nemli asın, kırışık yerler kendiliğinden düzelecektir. 
 

Ahmet Polatlı