Whatsapp Tekstil Kursları Destek Hattı

Yeryüzünün renkleri Mozambik’te buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) "Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Mozambik’in başkenti Maputo’da bulunan gönüllülere geleneksel sanatlardan olan batik eğitimi verildi.

ozambikli öğrencilerle gerçekleştirilen beş günlük atölye eğitimini başarıyla tamamlayan gençlere sertifikaları, Maputo Büyükelçisi Zeynep Kızıltan’ın katımlarıyla gerçekleştirilen törende takdim edildi.

TİKA’nın gönüllü gençleri batik atölyesi çalışmaları kapsamında Mozambikli öğrencilerle bir araya gelerek Afrika kültürünü yakından tanıma fırsatı yakaladı. Hayal gücünün kumaş üzerinde yansıma bulduğu söz konusu eğitim kapsamında yeryüzünün tüm renkleri Mozambikli ve Türk öğrencilerin çalışmalarıyla ortaya konulan ürünlerde hayat buldu.

Söz konusu atölye eğitimin yanı sıra üniversite öğrencileri tarafından Türkiye’den getirilen kırtasiye malzemesi ve oyuncaklar da Mozambikli çocuklarla paylaşıldı. “Herşey bir tebessüm için” sloganıyla çıkılan yolculukta Mozambikli çocukların mutluluğuna ortak olundu.

Program kapsamında Maputo’da bulunan 16 gönüllü öğrenci TİKA Maputo Program Koordinasyon Ofisini ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti Maputo Büyükelçisi Zeynep Kızıltan, Mozambik Dışişleri Eski Bakanı Sayın Dr. Leonardo Simao, Türk Hava Yolları Maputo Ofisi, Ticaret Müşavirliği ve önemli Türk yatırımlarının temsilcileri ile gerçekleştirilen söyleşilerde Türkiye-Afrika ilişkileri ve Mozambik’in kalkınması konuları hakkında bilgi edinildi. Söyleşide Sayın Simao kendi gençliği sırasında bu imkânların olmasını dilediğini ve bu sayede kültürlerin ve ülkelerin daha hızlı kaynaşabileceğine inandığını belirtti.

Ayrıca program kapsamında eğitimden sonra yetimhaneler ziyaret edilerek Mozambikli çocuklarla oyunlar oynandı ve hediyeler verildi. Ziyaret edilen 1 Mayıs Yetimhanesi Müdürü Ana Chanola Zimbane; “Ne zaman Türkler gelse çocuklar çok mutlu oluyor, burası sizin eviniz.” dedi.  Maputo’ya veda etmeden önce şehrin önemli tarihi, kültürel ve doğal alanlarını ziyaret eden gönüllüler ülkenin kültürü ve yaşantısı hakkında bilgi edindi.

Üniversite öğrencilerine küresel gönüllülük bilinci kazandırılması amaçlanan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 500 öğrenci, 35 ülkeye saha ziyareti gerçekleştiriyor.

haber7.com